Dao do znanja

OBJAVLJEN POPIS ZA RIO: Izbornik Hrvatske objasnio zašto je u reprezentaciju pozvao suspendiranog Sandra Sukna

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je u četvrak popis od 19 igrača, među kojima je i Sandro Sukno, na koje računa za nastup na OI u Rio de Janeiru gdje brane zlatnu medalju sa OI u Londonu.

“Naravno da se na popisu kandidata nalazi Sandro Sukno jer, složit ćete se, reprezentacija s njim ili bez njega nije ista. Kronologiju sukoba znate. Ja sam Sandra, Obradovića i Paškvalina suspendirao zbog neprimjerenog ponašanja još 7. travnja. Sandro se odmah ispričao i meni i suigračima i u više navrata je izrazio žaljenje zbog tog čina. Naravno da sam ja želio na raspolaganju imati sve najbolje igrače i da je Sandro među njima”, kazao je Tucak, naglašavajući da mu se ni Obradović ni Paškvalin nisu ispričali za prekršaj.

Na popisu 19 igrača

Na popisu izbornika koji će se u ponedjeljak okupiti u Šibeniku na početku priprema za nastup na OI u Rio de Janieru su 19 vaterpolista: vratari – Pavić, Bijač, Marcelić; bekovi – Bušlje, Burić, Milaković, Buljubašić i Macan; centri – Lončar, Pavlović, Krapić; vanjski igrači – Joković, Šetka, Petković, Fatović, Muslim, Bukić, Sukno, Vukičević.

Ivica Tucak
Ivica TucakFoto: ROMAN KRUCHININ/AFP

“Ovim igračima ću pridodati i ljevorukog napadača Xavija Garciu koji već ima hrvatsko državljanstvo i izrazio je želju da nastupa za ‘barakude’, ali do 18. srpnja ne smije nastupiti ni za jednu reprezentaciju i mi ćemo to poštivati”, kazao je izbornik i izrazio uvjerenje da su to igrači s kojima može izboriti jedno od mjesta na pobjedničkom postolju.

Potpisan sponzorski ugovor

Na konferenciji su član uprave tvrtke “Deltron” Ivica Bašić i direktor HVS-a Perica Bukić potpisali sponzorski ugovor.

“Normalno je da naša tvrtka koja zastupa najvećeg proizvođača klimatizacijske opreme Gree, koja je rashladnim uređajima opremila i olimpijske objekte na Igrama u Pekingu i Londonu, bude sponzor jedne od najuspješnijih reprezentacija na svijetu. Time želimo pomoći našem sportu pa će svaki uspjeh naše reprezentacije biti i naš uspjeh”, rekao je član Uprave Deltrona Ivica Bašić.

Povratak na Net.hr