DOBIO 300.000 DOLARA?

NOVI VELIKI SPORTSKI SKANDAL: Istinska legenda suspendirana zbog sumnje u primanje mita

Međunarodna atletska federacija (IAAF) privremeno je suspendirala Frankieja Fredericksa (49), bivšeg namibijskog sprintera, a sada člana Savjeta te organizacije, zbog sumnje u korupciju prilikom glasovanja za domaćina Olimpijskih igara 2016.

Fredericks je osumnjičen da je primio gotovo 300.000 dolara od sportske marketinške agencije koju je osnovao Papa Massata Diack, sin bivšeg predsjednika IAAF-a Laminea Diacka, u zamjenu za glas Riju. Fredericks je novac dobio 2. listopada 2009. godine, istog dana kada je Rio de Janeiru dobio organizaciju OI.

Fredericks demantira

Fredericks je i član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), čija Etička komisija također vodi istragu o novcu koji je dobio. Otac i sin Diack u Francuskoj su optuženi i da su iznuđivali novac od sportaša kako bi im pomogli da prikriju doping.

Bivši nambijski sprinter je demantirao sve optužbe, kazavši kako je novac dobio za konzultatske poslove, dodavši kako je spreman napustiti sve funkcije u MOO-u i IAAF-u. Fredericks je tijekom karijere osvojio četiri srebrne medalje na olimpijskim igrama, i to na 100 i 200m u Barceloni 1992. godine i četiri godine kasnije u Atlanti.

Povratak na Net.hr