EP U VESLANJU

NOVI USPJEH HRVATSKOG OLIMPIJSKOG JUNAKA: Martin obogatio kolekciju medalja europskim srebrom

Olimpijski doprvak Damir Martin osvojio je srebrnu medalju u utrci samaca na Europskom veslačkom prvenstvu koje se održava u češkim Račicama.

Martin nije uspio osvojiti treće uzastopno zlatno na kontinentalnim smotrama, ali je svoju kolekciju obogatio još jednom velikom medaljom, petom s europskih prvenstava. Bolji od našeg veslača bio je samo domaći junak, četverostruki svjetski prvak u ovoj disciplini Ondrej Synek.

Synek neuhvatljiv od starta

Češki je predstavnik od samog početka nametnuo tempo koji Martin nije uspijevao pratiti. Na svim je prolaznim vremenima Synek bio na prvom mjestu i na koncu je lakoćom došao do pobjede u vremenu 6:48.13. Martin je zaostao nešto manje od dvije sekunde (6:50.02), a broncu je osvojio Bjelorus Stanislav Ščarbačenja (6:52.99).

Martin je osvajao zlatna odličja u samcu na posljednja dva europska prvenstva, u Poznanu i Brandenburgu, a od ranije ima i dva srebra kao član četverca na pariće. U četvercu je osvojio i dva svjetska zlata i jednu broncu, a ima i dva olimpijska srebra – po jedno u četvercu i samcu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr