LIJEPA VEČER U ZAGREBU

NOĆ SVJETSKIH PRVAKA: Sandro Sukno isti dan proglašen najboljim na svijetu i u Hrvatskoj

Stručni je žiri Suknu dodijelio 46 od mogućih 49 bodova, a na drugom je mjestu završio Luka Lončar.

Kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije i igrač talijanskog Pro Recca  Sandro Sukno proglašen  je u petak na prigodnoj proslavi “Noć svjetskih prvaka” u zagrebačkom hotelu Westin najboljim vaterpolistom Hrvatske u 2017.  godini. Najboljeg hrvatskog vaterpolista izabrao je žiri  u 30. izboru Večernjeg lista u kojem su bili igrači koji su na SP-u u Melbourneu osvojili zlato i nihov izbornik – Frano Vićan, Samir Barač, Zdeslav Vrdoljak, Miho Bošković, Teo Đogaš, Igor Hinić  i Ratko Rudić.

Oni su Suknu dali 46 od mogućih 49 bodova, drugi je Luka Lončar iz Jug CO s 40, a treći Marko Bijač (Jug CO) s 24 boda. Po izboru žirija najbolja momčad godine je: Bijač, Bušlje, Sukno, Šetka, Garcia, Joković i Lončar.

Podsjećanje na Budimpeštu

Proslava “Noći svjetskih prvaka” bila je izvrsna prigoda za podsjećanje na finale ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Budimpešti u  kojem je Hrvatska s 8-6 pobijedila Mađarsku i po drugi put se okitila naslovom najbolje vaterpolske momčadi svijeta, a svečanosti je nazočilo i 11 od 13 vaterpolista koji su u Budimpešti dobili zlatna odličja.  Zbog klupskih obveza jedino nije mogao doći najtrofejniji hrvatski reprezentativac Andro Bušlje koji u svojoj kolekciji ima 17 od 18 odličja koliko ih je na velikim natjecanjima u posljednjih deset godina osvojila hrvatska vaterpolska reprezentacija, te mladi Ante Vukičević.

Posebni razlog za slavlje imao je Sandro Sukno koji je  isti dan proglašen i  najboljim vaterpolistom svijeta protekle sezone u izboru portala Total Waterpolo .

Povratak na Net.hr