VELIČANSTVENI ŽIVOT NIKIJA LAUDE: / Umro je legendarni prvak. Još se pamti epizoda kada mu se zapalio bolid, a u bolnicu je već stigao svećenik...

Image
Foto: Profimedia/Screenshot

Velika karijera i ostavština slavnog Nikija Laude

21.5.2019.
7:34
Profimedia/Screenshot
VOYO logo

Trostruki svjetski prvak u Formuli 1 Niki Lauda umro je u dobi od 70 godina kasno sinoć u Beču. Legendarni Austrijanac, jedna od najpoznatijih ličnosti u utrkama Formule 1, osvojio je titulu vozeći za Ferrari 1975. i 1977. i McLaren 1984. godine.

Image
POTRESNA ISPOVIJEST IKONE FORMULE 1: /

Gorio je u bolidu 55 sekundi; 'Bio je to dan moje smrti i ponovnog rođenja'

Image
POTRESNA ISPOVIJEST IKONE FORMULE 1: /

Gorio je u bolidu 55 sekundi; 'Bio je to dan moje smrti i ponovnog rođenja'

'Umro je mirno, u krugu obitelji'

"Otišao je naš voljeli Niki. Umro je mirno, u krugu obitelji. Bio nam je svima uzor, prekrasan suprug, otac i djed i jako će nam nedostajati", objavila je njegova obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za mnoge, bit će zapamćen po svom izvanrednom oporavku i povratku utrkama nakon što je bio teško opećen u nesreći na njemačkom Grand Prixu 1976. godine. Na stazi u Nurburgringu njegov se Ferrari zapalio, a Lauda je imao opekline trećeg stupnja i nagutao se dima. Bio je teško ozlijeđen, u bolnicu je stigao i svećenik jer se mislilo kako će preminuti.

"Ali nisam želio umrijeti. Želio sam i dalje živjeti", rekao je Lauda četiri desetljeća nakon nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ne samo da se oporavio, već je 40 dana kasnije već bio u bolidu te tako ispisao povijest i oduševio svijet. I dan danas se o tome priča... Taj je potez prometnuo legendarnog Austrijanca, jednog od najpoznatijih osoba u svijetu automobilskih utrka, u simbol otpora i odlučnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detalji nesreće

Inače, Lauda se zabio u ogradu brzinom od 200 kilometara na sat, a Brett Lunger i Harald Ertl sudarili su se pokušavajući izbjeći slupani bolid. Izašli su iz svojih automobila, a zaustavili su se Guy Edwards i Jacques Laffite i četvorka je odmah potrčala pomoći Laudi, koji je u tom trenutku gorio. Znali su da će na tako dugačkoj stazi, službenim vozilima trebati vremena da stignu. Pokraj staze je bio zaštitar s aparatom za gašenje vatre, zajedno su uspjeli izvući Laudu iz vozila i tako mu vjerojatno spasili život...

"Udarac je bio tako snažan da mi je kaciga odnesena s glave", rekao je jednom o toj nesreći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov Ferrari zapalio se i trebalo je 55 sekundi da ga se izvuče iz vozila. Dotad je već dobio teške opekline lica, kože lubanje i desnog uha i oštećenja pluća...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi svjetski mediji prenosili su o smrti ikone ovog sporta i pisali o njegovim dostignućima, pa tako Autosport. com ističe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Herojstvo, horor i bol Nikija Laude'

"Herojstvo, horor i bol Nikija Laude. Povijest će ga pamtiti kao lukavog pragmatičara koji je u svojem dobu, sredinom 1970-ih, bio svojevrsni prototip Michaela Schumachera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

German driver Michael Schumacher (L) talks to former Austrian driver Niki Lauda during the Australian Formula One Grand Prix on March 7, 1996 in Melbourne., Image: 310716058, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

Žestoki sudar, ozljede glave i brzi oporavak koji izaziva strahopoštovanje dio su Laudine legende, iako je njegov doprinos stvaranju mitova Ferrarija u četvrtom desetljeću momčadi bio već epskih razmjera, čak i prije tog sudbonosnog susreta s barijerama u Bergwerku. Svi velikani Formule 1 prije njega - Fangio, Moss, Clark i Stewart - za Laudu kažu da je bio bolji, posvećeniji, profesionalniji i, kao što 18 impresivnih pole pozicija u 29 utrka u '74 -75 na to i ukazuju, dakle, najbolji je u svom vremenu. Ta brzina koju je imao, ma bilo je malo vjerojatno da bi čekao do 1984. da bude proglašen trostrukim prvakom", piše spomenuti portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugledni New York Times prisjeća se:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niki Lauda smatra se jednim od najvećih vozača ikad. Više je puta ozlijeđivan u utrkama i jednom je gotovo umro. Podvrgnut je presađivanju bubrega 1997. i 2005., a u kolovozu 2018., dok se borio s teškim bolestima pluća, doživio je ono što je opisano kao uspješna transplantacija pluća u bolnici u Beču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasljednik industrijske obitelji koja se usprotivila njegovoj sportskoj karijeri, bio je cestovni ratnik koji je zaslijepio stručnjake za motocikle, nevezano za vremenske uvjete vožnje. Za vozača potrebna je hrabrost, fokus i preciznost da se krećeš pri velikim brzinama", stoji u uvodu teksta u kojem je još njegova izjava dana u intervjuu za Telegraph 2015. godine:

"Formula 1 je zapravo kontrola vozila i testiranje vlastitih granice", rekao je Lauda i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Da ste u moje vrijeme otišli samo malo predaleko, ubili biste se'

"Zato se ljudi utrkuju - osjećaju brzinu, automobil i kontrolu. Da ste u moje vrijeme otišli samo malo predaleko, ubili biste se. Morao si uravnotežiti tu tanku crtu da bi ostao živ."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svojoj 17-godišnjoj karijeri (1969.-1985.) u otvorenom kokpitu Porschea, Ferrarija, McLarensa i drugih torpeda na kotačima, piše New New York Times, uglavnom u natjecanju Formule 1, Lauda je osvojio 25 Grand Prix utrka. Bodovi se dodjeljuju šestorici najboljih u utrci, a skupljanjem najvišeg broja bodova u 16 utrka, Lauda je osvojio svjetsko prvenstvo Formule 1 1975., 1977. i 1984. godine. Budući da su prvi naslovi dodijeljeni 1950., samo su petorica vozača nadmašila Laudina tri naslova. Rekord, sedam, postavio je Michael Schumacher između 1994. i 2004. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pamti se ona njegova poznata izjava koja se sad dijeli društvenim mrežama, u sjećanje na njega:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od uspjeha nećeš naučiti apsolutno ništa. Zaključci se izvlače iz poraza i neuspjeha. To vrijedi isto i za tvoj privatni život, kao i za karijeru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo