NIŠTA BEZ NJEGA: / Mourinho uvršten u Guinnessovu knjigu rekorda

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Velik broj sportskih zvijezda, uključujući Josea Mourinha, Cristiana Ronalda i Novaka Đokovića, uvršten je u novo izdanje Guinnessove knjige rekorda za 2016. godinu.

4.9.2015.
13:12
AFP
VOYO logo

Trener Chelseaja Jose Mourinho naći će se u novoj Guinnessovoj knjizi rekorda u četiri kategorije: najviše osvojenih bodova u jednoj sezoni Premierlige (95), najmanje primljenih golova u sezoni (15), najdulji niz bez poraza u domaćim utakmicama Premierlige (77), te najmlađi trener koji je vodio 100 utakmica u Ligi prvaka. Ovaj potonji rekord je portugalski stručnjak ostvario još 2012. kao trener Real Madrida - imao je tada 49 godina i 12 dana.

Nitko kao Lampard

"Lijepo je što ću moći objesiti ove certifikate u svom uredu. Kao klinac nisam mogao ni zamisliti da ću jednog dana biti u Guinnessovoj knjizi rekorda", istaknuo je Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cristiano Ronaldo će se u Knjizi naći zbog 27 hat-trickova u španjolskom prvenstvu, te kao najpraćeniji sportaš na Facebooku i Twitteru. Legendarni engleski nogometaš Frank Lampard zaslužio je certifikat jer nitko nije postigao pogodak protiv tolikog broja različitih klubova u Premierligi (39).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamilton za povijest

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković naći će se u Guinnessovoj knjizi zbog rekordnog broja naslova na Australian Openu (5), te zajednički s Rafaelom Nadalom kao sudionik najdužeg finala Grand Slam turnira (pet sati i 53 minute na Australian Openu 2012.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski prvak u Formuli 1 Lewis Hamilton nagrađen je jer je u svakoj od devet sezona otkad je debitirao ostvario najmanje jednu pobjedu. I njegova momčad Mercedesa ima razloga za zadovoljstvo - slavila je u najvećem broju utrka u jednoj sezoni (16 od 19 prošle godine).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo