DAN KAD JE UMRO AMERIČKI PONOS

NFL LIGA IZDALA VLASTITE IGRAČE ZBOG – NOVCA: Donald Trump zaprijetio izmjenama poreznog statuta lige, komesar Goodel odmah promijenio ploču

Američki predsjednik Donald Trump nedavno je u sramotnom ispadu na mitingu u Alabami sugerirao vlasnicima NFL momčadi da potjeraju igrače koji kleče tijekom himne i tako vrijeđaju ‘Ameriku i sve njene vrijednosti’.

Trump je “te i takve” nazvao, ni više, ni manje nego “kučkinim sinovima”. Vlasnici klubova i sportaši žestoko su reagirali i kritizirali Trumpove izjave, a NFL momčadi su prosvjedovale.

KLEKNULA I OMILJENA AMERIČKA MOMČAD: Trump dobio udarac od kojeg će se teško oporaviti

Trump je dobio pravi šamar i to od najbogatije svjetske sportske momčadi, slavnih Dallas Cowboysa. Vlasnik momčadi Jerry Jones je zagrljen kleknuo s igračima i tako se otvoreno usprotivio Trumpovoj “nacionalističkoj diktaturi”, a on je jedan od sedmorice vlasnika NFL klubova koji su ujedno i Trumpovi donatori.

Prvo kleknuli, pa onda stajali

Cowboysi su bili stajali za vrijeme himne kako bi pokazali poštovanje zastavi i himni, ali prije toga su zajedno kleknuli kako bi pokazali da se protive Trumpovim izjavama. Čitav slučaj oko “klečanja ili ne klečanja” odjeknuo je u SAD-u i sve se pretvorilo u skandal.

‘KUČ**** SINOVI’ UJEDINJENI PROTIV TRUMPOVE TIRADE: Pogledajte scene koje će ostati upisane u američkoj povijesti

NFL je najpraćenija američka sportska liga, američki nogomet najpopularniji je sport “s one strane bare”. A sami igrači žrtvuju za ligu, kako ugledni britanski Guardian ističe, svoje zdravlje kako bi liga godišnje zaradila 14 milijardi dolara na njima.

“Oštećuju svoje tijelo i dovode sebe u opasnost da i ne hodaju normalno kad pređu 45. godinu života. Za kratko se samo činilo kako će službeni NFL stati u obranu svojih igrača u ovom publicitetu koji je nastao oko Trumpa i ponašanja za vrijeme intoniranja američke himne”, piše u svojem blogu za Guardian Les Carpenter.

Novinarka zaradila suspenziju jer se ‘dirnula u pogrešnu temu’

A koliko novac i u američkom slučaju “buši tamo i gdje burgija ne može”, pokazala je novinarka ESPN-a, 41-godišnja Jamele Hill koja je na Twitteru istaknula kako je najbolji način doprijeti do Jerryja Jonesa putem reklama, oglašavanja, u kojem se okreće veliki novac. A kad se NFL-u dirne u novac, onda to nije dobro.

Trump je odmah “retweetao” i objavio kako će promijeniti porezni zakon same lige, što je preplašilo čelnike iste. I odmah se promijenila ploča.

Komesar NFL lige Roger Goodel tako je u utorak odmah reagirao, ali na način da je svim klubovima u ligi poslao dopis u kojem poziva na uspravno stajanje za vrijeme himne. Goodel je izdao čitavu ligu i sve njene sportske i moralne vrijednosti.

“Najbrži način za destabilizirati ligu je putem novca i Trumpa koji komotno može proglasiti pobjedu. Goodel je, umjesto da svoje igrače osovi na noge ‘protiv Trumpa’, on ih je na kraju i doslovno bacio na koljena”, zaključak je Guardiana.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr