Sve ili ništa! / Nevjerojatan podatak o Maxu Verstappenu: Pobijedit će ako prođe kroz cilj, ali...

Image
Foto: AP Images

Nizozemac je trenutno drugi u poretku vozačkog prvenstva s 85 bodova, što je 19 manje od vodećeg Leclerca.

10.5.2022.
11:02
AP Images
VOYO logo

U ožujku je počela nova sezona Formule 1 s prvom utrkom u Bahreinu. Omjer snaga se promijenio u ovoj sezoni, Mercedes više nije na vrhu, a Ferrari se konačno vratio pobjedama.

Ono što je, doduše, ostalo isto jest forma Red Bulla i aktualnog svjetskog prvaka Maxa Verstappena. Nizozemac je trenutno drugi u poretku vozačkog prvenstva s 85 bodova, što je 19 manje od vodećeg Leclerca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj 24-godišnjak ove je sezone upisao tri pobjede u tri utrke koje je završio. Slavio je na drugoj utrci sezone u Saudijskoj Arabiji nakon fantastične bitke protiv Charlesa Leclerca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovosezonski rulet

Za Verstappena je zatim uslijedio srceslamajuće odustajanje u Australiji. Nalazio se na drugom mjestu iza dominantnog Leclerca, a u kasnijoj fazi utrke ostao je bez snage u motoru. To mu je bilo drugo odustajanje u sezoni, prvo je bilo u Bahreinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Verstappen praktički ostao bez 36 bodova u prvenstvu, s obzirom na to da je u trenutku oba odustajanja bio na drugom mjestu bez previše šansi da padne u poretku. Njegova ovoseoznska statistika je - pet utrka, tri pobjede, dva odustajanja.

Ako zavirimo u arhivu rezultata kroz posljednje tri doći ćemo do jednog nevjerojatnog zaključka. Izuzev VN Mađarske gdje je tuđom krivicom ostao bez pola bolida i tako stigao do cilja na devetom mjestu, Verstappen je na samo jednoj utrci završio izvan prve trojke. Bilo je to na VN Turske 2020. kada je završio na šestom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo