KRENULO JE

NEUVILLE NAJBRŽI U PRVOJ DIONICI CROATIA RALLYJA: Sedmerostruki prvak Ogier tek peti

Na Croatia Rallyju sudjeljuje šest hrvatskih posada – Viliam Prodan, Martin Ravenščak, Krešimir Ravenščak, Ivica Siladić, Mateo Butorac i Željko Magličić, koji su prijavljeni za Rally4 vozila s prednjim pogonom

Prvim brzinskim ispitom Rude – Plešivica, u dužini od 6,94 kilometara, u petak ujutro je startao Croatia Rally, treća utrka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u reliju.

Belgijanac Thierry Neuville (Hyundai), kojem najbolje leže asfaltne podloge, prvi je prošao početni brzinski ispit za 4:24.2 minute. Nakon njega je na cilj je stigao pobjednik finskog Arctic Rallyju Estonac Ott Tänak (Hyundai) sa zaostatkom od +2.1 sekunde, pa Velšanin Elfyn Evans (Toyota) sa 2.8 sekundi zaostatka, a aktualni i sedmerostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier (Toyota) sa 6.5 sekundi slabijim vremenom trenutno je peti nakon nepotpune prve etape.

Šest hrvatskih momčadi

Od šest hrvatskih posada, koje su prijavljene za klasu Rally4 vozila s prednjim pogonom, Viliam Prodan je bio najbolji na prvom brzinskom ispitu na Croatia Rallyju. Od 64 posade Prodan je na 49. mjestu sa 1:06.7 minutom zaostatka za vodećim Thierryem Neuvilleom.

Mateo Butorac je 51. (+1:10.4), na 54. mjestu je Krešimir Ravenščak (+1:17.6), Željko Magličić je 58. (+1:26.5), Martin Ravenščak mjesto niže (+1:38.1), dok je Ivica Siladić na 62. poziciji (+1:42.1)

Prvi brzinski ispit Rude – Plešivica bio je dugačak 6,94 kilometara, a drugi brzinac Kostanjevac – Petruš Vrh dužine je 23.76 km.

U prijepodnevnom dijelu programa na rasporedu su četiri brzinska ispita te još četiri u poslijedpodnevnom programu.

Povratak na Net.hr