NEUVILLE NAJBRŽI U PRVOJ DIONICI CROATIA RALLYJA: / Sedmerostruki prvak Ogier tek peti

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Na Croatia Rallyju sudjeljuje šest hrvatskih posada - Viliam Prodan, Martin Ravenščak, Krešimir Ravenščak, Ivica Siladić, Mateo Butorac i Željko Magličić,

23.4.2021.
9:52
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Prvim brzinskim ispitom Rude - Plešivica, u dužini od 6,94 kilometara, u petak ujutro je startao Croatia Rally, treća utrka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u reliju.

Belgijanac Thierry Neuville (Hyundai), kojem najbolje leže asfaltne podloge, prvi je prošao početni brzinski ispit za 4:24.2 minute. Nakon njega je na cilj je stigao pobjednik finskog Arctic Rallyju Estonac Ott Tänak (Hyundai) sa zaostatkom od +2.1 sekunde, pa Velšanin Elfyn Evans (Toyota) sa 2.8 sekundi zaostatka, a aktualni i sedmerostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier (Toyota) sa 6.5 sekundi slabijim vremenom trenutno je peti nakon nepotpune prve etape.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šest hrvatskih momčadi

Od šest hrvatskih posada, koje su prijavljene za klasu Rally4 vozila s prednjim pogonom, Viliam Prodan je bio najbolji na prvom brzinskom ispitu na Croatia Rallyju. Od 64 posade Prodan je na 49. mjestu sa 1:06.7 minutom zaostatka za vodećim Thierryem Neuvilleom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateo Butorac je 51. (+1:10.4), na 54. mjestu je Krešimir Ravenščak (+1:17.6), Željko Magličić je 58. (+1:26.5), Martin Ravenščak mjesto niže (+1:38.1), dok je Ivica Siladić na 62. poziciji (+1:42.1)

Prvi brzinski ispit Rude - Plešivica bio je dugačak 6,94 kilometara, a drugi brzinac Kostanjevac - Petruš Vrh dužine je 23.76 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prijepodnevnom dijelu programa na rasporedu su četiri brzinska ispita te još četiri u poslijedpodnevnom programu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo