PAKLENE VRUĆINE / Nehumani uvjeti u kojima su se našli vozači Formule 1: 'Nije mi bilo dobro, dva kruga sam povraćao unutar kokpita'

Image
Foto: profimedia

Neki su za vrijeme utrke podizali vizir kako bi došli do malo zraka, ali jedino što su dobili je pijesak u lice

9.10.2023.
10:40
profimedia
VOYO logo

Velika nagrada Katra za vozače Formule 1 ostavila je velike posljedice. Mnogi su jedva izlazili iz kokpita, nekoliko ih se onesvijestilo u medicinskom centru, a Alpineov vozač Esteban Ocon povraćao je unutar kokpita dva kruga.

Image
FORMULA 1 /

Nevjerojatni Max Verstappen treći uzastopni put prvak svijeta: Njegov poljubac s prekrasnom djevojkom upravo obilazi planetu

Image
FORMULA 1 /

Nevjerojatni Max Verstappen treći uzastopni put prvak svijeta: Njegov poljubac s prekrasnom djevojkom upravo obilazi planetu

U nedjelju se održala VN Katra, 18. utrka ove sezone koja je ujedno bila i fizički najzahtjevnija utrka koju su vozači odvozili u zadnje vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog velike degradacije guma FIA je donijela odluku o obavezna tri pit stopa koja su vozačima još više otežala utrku. Naleti pijeska i velike vrućine najveći su problem VN Katra.

Pobjedu je odnio vozač Red Bulla koji je ujedno i ovosezonski svjetski prvak, Max Verstappen, dok su drugoplasirani i trećeplasirani bili Mclarenovci Oscar Piastri i Lando Norris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je izazvalo šok u javnosti je kako su ostali vozači izgledali nakon utrke.

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Williamsov, Logan Sargeant morao je predati utrku zbog prevelike iscrpljenosti, a vozač Aston Martina Lance Stroll jedva je izašao iz kokpita i otišao odmah do medicinskog centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki su za vrijeme utrke podizali vizir kako bi došli do malo zraka, ali jedino što su dobili je pijesak u lice, a Ocon je u intervjuu poslije utrke rekao da je povraćao.

"Nikad u životu nisam ovako teško osvojio bodove. Nije mi bilo dobro u 15. krugu, dva kruga sam povraćao unutar kokpita. Onda sam rekao: 'Sr***e, ovo će biti duga utrka. Pokušavao sam se smiriti, htio sam se podsjetiti kako je mentalna snaga u ovom sportu najvažniji dio tijela, uspio sam staviti situaciju pod kontrolu i dovršiti utrku. Ali iskreno, nisam očekivao da će ona biti tako teška. Obično mogu voziti dvije utrke, čak i u Singapuru. Moji mišići to mogu izdržati, imam kondiciju, ali ovu je utrku bilo 80 stupnjeva u kokpitu", rekao je francuski vozač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozač Ferrarija Charles Leclerc ovu je utrku okarakterizirao kao najtežom u karijeri svakog vozača.

"Ovo je bila najteža utrka u karijeri svakog vozača u Formuli 1. Nema izuzetaka. Ne vjerujem onome tko kaže da nije bilo tako. Posebno je teško izdržati G sile kada ste tako dehidrirani. Možete piti vodu, ali osjećaj je kao da pijete čaj jer je više od 60 stupnjeva. Bilo je ekstremno teško popiti nešto vode", rekao je Monegažanin, a Britanac George Russell dodao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je uvjerljivo najnapornija utrka koju sam odvozio. Osjećao sam kako sam blizu gubitku svijesti tijekom utrke, nikad prije nisam doživio nešto tako. Ne želite gubiti svijest dok vozite 320 kilometara na sat po ravnici, a tako sam se ja osjećao. Da je bilo išta toplije, mislim da bih se povukao iz utrke jer bi mi tijelo odustalo."

Mnogi gledatelji Formule 1 oglasili su se na društvenim mrežama i rekli kako je ova utrka nepotrebna na kalendaru i da uvjeti u kojima vozači voze nisu humani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularni KSW 87 ekskluzivno 14.listopada samo na stream platformi Voyo

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo