NE PROPUSTITE: / Sportski vikend prepun je uzbuđenja, evo što vrijedi pogledati

Image

Bogat sportski program pred nama je i ovog vikenda.

10.12.2016.
8:00
VOYO logo

Subota donosi nove ispite perjanicama španjolskog nogometa, tu je i spektakl u bazenu, kao i novi ispit hrvatskog rukometnog prvaka, dok nedjelja donosi nova nogometna uzbuđenja, okretanje Dinama hrvatskoj stvarnosti, ispite klubova u ABA ligi, a na led će i hokejaši Medveščaka.

Subota

VATERPOLO, Liga prvaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jug - Pro Recco (19.00)

U 2. kolu vaterpolske Lige prvaka čeka nas prava poslastica. Sraz prvaka Europe Juga i moćnog talijanskog Pro Recca u Dubrovniku. Bit će ovo sraz dvije momčadi smještene u skupinu B koje bi se prema svim pravilima trebale naći na "Final Six" turniru, koje se sljedeće godine igra u mađarskom Szolnokiju. Ne samo to, radi se o pravom vaterpolskom "Clasicu", sudaru dvije ponajbolje momčadi Europe i svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RUKOMET, SEHA liga:

PPD Zagreb - Veszprem (17.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell, Goran Stanzl
Image
Foto: Pixsell, Goran Stanzl

Na redu je još jedan derbi u regionalnoj rukometnoj SEHA ligi. Vječni hrvatski prvak PPD Zagreb odmjerit će snagu sa mađarskim Veszpremom u Areni Zagreb.

Bit će ovo još jedan težak ispit za izabranike Silvija Ivandije protiv trenutno četvrtoplasirane momčadi na tablici. Uz to, ovo je direktni okršaj za učvršćivanje svoje pozicije u vrhu ljestvice. Naime, obje momčadi imaju podjednaki broj bodova (22). Samo što je zbog susreta manje mađarski sastav na petom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NOGOMET, La Liga:

Real Madrid - Deportivo La Coruna (20.45)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 14. kolu Primere u Madridu na Santiago Bernabeu sastat će se vodeća momčad prvenstva Real Madrid i šesnaestoplasirana ekipa Deportivo la Corune. Dobra vijest za sve hrvatske ljubitelje nogometa je ta da, prema informacijama koje dolaze iz Španjolske od tamošnjih medija, bi od prve minute u sastavu kraljevskog kluba trebao zaigrati Mateo Kovačić, dok će trener Zinedine Zidane odmoriti Luku Modrića.

Osasuna - Barcelona (13.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Barcelona, druga momčad prvenstva sa 6 bodova manje od vodećeg Reala (Madriđani imaju 34 boda, Katalonci 28), ide na megdan najlošijoj momčadi lige Osasuni. Iako Osasuna u ovoj utakmici ima prednost domaćeg terena, katalonski gigant apsolutni je favorit u ovom dvoboju. Ali isto tako momčad svjesna da protiv Osasune ne smije kiksati ako misle obraniti naslov prvaka Španjolske. Barcelona je pod pritiskom, navijači, katalonski mediji i Uprava kluba očekuju da Messi, Neymar, Suarez, Rakitić i društvo zaigraju bolje i počnu topiti zaostatak za velikim rivalom.

Nedjelja

KOŠARKA, ABA liga:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FMP – Cedevita (17)

Nakon iskušenja protiv Cibone u domaćem prvenstvu u petak, košarkaši Cedevite okreću se novim iskušenjima regionalne lige. Ispit protiv pretposljednje momčadi ljestvice ABA lige tek je naoko lakši budući da je FMP u negativnom nizu od četiri poraza, ali Cedevita se već na jednom 'lakšem' ispitu, onom kod Karpoša, već poskliznula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HOKEJ NA LEDU, KHL:

Dinamo Minsk - Medveščak (15)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medvjedi su se u Rigi u četvrtak trgnuli iz zimskog sna i uvjerljivom pobjedom prekinuli niz od četiri uzastopna poraza. Treća uzastopna utakmica na Zapadu nudi im sad ogled protiv Dinama iz Minska, kluba protiv kojeg je na domaćem ledu sredinom prošlog mjeseca upisana 4-1 pobjeda.

NOGOMET, Prva HNL:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo - Lokomotiva (15)

Image
Image

Šest bodova trenutačno dijeli vodeću Rijeku i drugoplasirani Dinamo na ljestvici Prve HNL. Branitelji naslova nakon ispadanja iz Lige prvaka okreću sve snage prema domaćem dvorištu u kojem im predstoji susret protiv kluba s kojim nikad nisu imali rezultatskih problema. U 23 odigrana susreta protiv omiljenog suparnika upisan je omjer od 22 pobjede i jednog remija, a novo bi slavlje dobro došlo zbog atmosfere pred nadolazeći derbi na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NOGOMET, Serie A:

Torino - Juventus (15)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torinski derbi ujedno je i najstariji nogometni derbi u Italiji, no već dulje je on lišen ikakve neizvjesnosti. Juventus ponovno korača prema naslovu prvaka Serije A, a gradski suparnik, koji ih je u posljednjih dvadeset godina samo jednom svladao, trebao bi biti samo još jedna stanica prema konačnom cilju. Upozoravajuće za Allegrijev sastav ipak zvuči podatak da je Torino prije poraza od Sampdorije bio u nizu od pet pobjeda.

NOGOMET, Premier liga:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester United - Tottenham (15:15)

Jose Mourinho nije napravio bodovni iskorak u odnosu na svoje prethodnike, ali itekako je primjetno da klub s Old Trafforda igra napadački nogomet u kojem će se kad-tad morati otvoriti i pred suparničkim golom. Čvrsti Tottenham nije idealan izbor za nadoknađivanje dosad propuštenog, u pitanju je klub koji je sve češće sezonu završava ispred Uniteda, a ispred njih su na ljestvici i sad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo