NAJVEĆA RAGBIJAŠKA SILA OSVOJILA BRONCU: / Razvalila Wales i moćno uzela medalju

Image
Foto: Profimedia

Najveća ragbijaška sila pokazala svoju kvalitetu

1.11.2019.
12:26
Profimedia
VOYO logo

Ragbijaška reprezentacija Novog Zelanda osvojila je brončano odličje na Svjetskom prvenstvu u Japanu, nakon što su u petak u Tokiju svladali Wales sa 40-17 (28-10).

Novozelanđani pokazali kvalitetu

Najveća ragbijaška sila pokazala je svoju kvalitetu i utakmici za 3. mjesto te po treći put u povijesti osvojila brončano odličje, kojim su Novozelanđani još malo obogatili svoju riznicu odličja sa svjetskih prvenstava u kojoj se nalaze tri zlata, jedno srebro i tri bronce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"All Blackse" je predvodio Ben Smith s dva polaganja (33, 41), a po jednom su uspješni bili Joe Moody (5), Beauden Barrett (13), Ryan Crotty (42) i Richie Mo'unga (76) koji je izveo i pet uspješnih pretvaranja te sa 15 bodova bio najefikasniji igrač utakmice. Za Velšane su zgoditke postigli Hallam Amos (19) i Josh Adams (59).

Image
Image

Aaron Smith of New Zealand clears the ball. New Zealand v Wales - Rugby World Cup Bronze Final - 01 Nov 2019, Image: 480400267, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Ben Evans/Huw Evans / Shutterstock Editorial / Profimedia

PIJANI RAGBIJAŠI RAZVALILI NOĆNI KLUB U JAPANU: Ovakvo što se ne pamti u zemlji izlazećeg sunca

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PIJANI RAGBIJAŠI RAZVALILI NOĆNI KLUB U JAPANU: /

Ovakvo što se ne pamti u zemlji izlazećeg sunca

Image
PIJANI RAGBIJAŠI RAZVALILI NOĆNI KLUB U JAPANU: /

Ovakvo što se ne pamti u zemlji izlazećeg sunca

Engleska i Južnoafrička Republika u borbi za naslov

Svjetsko prvenstvo završava u subotu, kad će se u Yokohami, s početkom u 10 sati po srednjoeuropskom vremenu, za trofej Webba Ellisa i naslov svjetskog prvaka boriti reprezentacije Engleske i Južnoafričke Republike.

Južnoafrikancima će to biti treći nastup u finalu, a iz prethodna dva, 1995. i 2007. godine, izašli su kao svjetski prvaci. Englezi će u u svom četvrtom finalu pokušati doći do drugog naslova prvaka. Prvi su osvojili 2003. u Sydneyju pobijedivši u finalu Australiju 20-17 u produžetku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južnoafrikanci imaju prednost u međusobnim dvobojima (25-12), a triput su bili bolji i u četiri dosadašnja dvoboja ovih reprezentacija na svjetskim prvenstvima. I njihov posljednji obračun na SP-u dogodio se u finalu, 2007. na Stade de Franceu, kad su Južnoafrikanci bili bolji sa 15-6.

Engleska je favorit, međutim...

Engleska u ovo finale ulazi kao najbolja na ljestvici ragbijaških reprezentacija i ohrabrena sjajnom polufinalnom izvedbom i pobjedom protiv Novog Zelanda. Reprezentacija Južnoafričke Republike je druga na ljestvici, a do finala je stigla pobijedivši Wales.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspiju li doći do trećeg naslova, Južnoafrikanci će postati prva reprezentacija koja je na putu do naslova svjetskog prvaka doživjela poraz u grupnoj fazi natjecanja, u kojoj su u Japanu izgubili od Novog Zelanda.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo