Nestvaran uspjeh

NAJOMILJENIJI SLOVENAC U HRVATSKOJ: ‘Ni zbog jedne žene u životu nisam plakao kao zbog Sare’

Priča o Sari Kolak, senzacionalnoj olimpijskoj pobjednici u bacanju diska, ne bi bila potpuna bez njezina trenera Andreja Hajnšeka.

Sara se zbog Hajnšeka preselila u Celje gdje trenira zajedno sa slovenskom bacačicom koplja Martinom Ratej. Takva suradnja je od 21-godišnje Ludbrežanke stvorila svjetsku klasu u što Hajnšek ni u jednom trenutku nije sumnjao.

‘JOŠ UVIJEK MI JE SVE OVO VELIKI ŠOK’: Senzacionalna Sara Kolak u suzama primila zlatnu medalju

‘Uvijek navru suze’

Prva ovogodišnja senzacija došla je obliku brončane medalje na Europskom prvenstvu u Amsterdamu, a uslijedila je ‘eksplozija’ u Rio de Janeiru gdje je Kolak hicem od 66,18 metara još jednom srušila hrvatski rekord i nadmašila sve suparnice. Hajnšek nakon čudesnog pothvata svoje učenice nije mogao zaustaviti suze. Ali nije to bilo prvi put.

“Uvijek mi suze navru zbog nje. Treći put me ove godine rasplakala. Ne, četvrti. Prvo u Ptuju jer smo napravili normu za Europsko prvenstvo. Poslije u Splitu kad smo bacili normu za Rio. Onda u Amsterdamu kad je osvojila europsku broncu i sad na Olimpijskim igrama. Niti zbog jedne žene u životu nisam plakao kao zbog Sare, hahaha. Ali, to su suze sreće, to je dobro”, prenosi Hajnšekovu izjavu Jutarnji list.

‘Trebate joj ‘zrihtati’ uvjete’

Slovenski trener je uvjeren da će nam Sara u godinama koje dolate priuštiti još puno radosti. No, ima i poruku za odgovorne u Hrvatskoj.

KOMENTAR: Sara Kolak nije željela čekati ‘svoje’ Olimpijske igre, uzela je zlato odmah!

Sara Kolak i Martina ratej
Sara Kolak i Martina ratejFoto: Igor Kralj/PIXSELL

“Sara je po svemu drugačija. Kao prvo, dvije godine je radila sve što sam tražio, do posljednje točke. Grizla je, borila se. I na treninzima je svaki trening iza Martine. Sve daje u sport, potpuno je fokusirana. Kupio sam Martini jednu knjigu za psihičku pripremu, a kad je vidjela što sam napravio, ona ih je odmah kupila pet. I već je tri pročitala u tri tjedna. Svaka joj čast, ne znam što bih rekao. Imate biser, imate takav dijamant, samo joj trebati ‘zrihtati’ uvjete”, zaključio je Hajnšek.

Povratak na Net.hr