NAJLUĐA F1 UTRKA POSLJEDNJIH GODINA: / Brutalni sudari, samo 12 vozača prošlo kroz cilj. Hamilton na korak od Schumachera

Image
Foto: Profimedia

Povijesnu, prvu VN Toskane na Mugellu obilježli su brojni sudari zbog čega je safety car čak triput izlazio na stazu

13.9.2020.
18:26
Profimedia
VOYO logo

Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) osvojio F1 VN Toskane u Muggelu, a to mu je 90. trijumf u karijeri pa je došao na samo jednu pobjedu od rekorda legendarnog Michaela Schumachera.

Hamilton je došao do pobjede u utrci punoj incidenata na stazi ispred momčadskog kolege Finca Valterri Bottasa i Tajlanđanina Alexandera Albona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijesnu, prvu VN Toskane na Mugellu obilježli su brojni sudari zbog čega je safety car čak triput izlazio na stazu. Najveći sudar dogodio se upravo kada je safety car bio na stazi, a nastradali su Alfa Romeo Antonia Giovinazzija, McLaren Carlosa Sainza, Haas Kevina Magnussena i Williams Nicholasa Latifija. Trinaest krugova prije kraja Kanađanin Lance Stroll je pri brzini od čak 282 km/h razbio svoj Racing Point, a odustali su i Pierre Gasly i Max Verstappen. Utrku je završilo samo 12 vozača.

Image
Image

Profimedia

Ferrari je na svojoj stazi imao jubilej - 1000. utrku u povijesti, ali se njegovi vozači nisu iskazali - Charles Leclerc je bio osmi, a Sebastian Vettel deseti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa šestom pobjedom u sezoni Hamilton ima 52 boda više od Bottasa u ukupnom poretku.

Sezona se nastavlja za dva tjedna u ruskom Sočiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo