NAJTEŽA BITKA

‘NADA POSTOJI, NO…’: Nove informacije o stanju Michaela Schumachera ne nude razlog za optimizam

Michael Schumacher, najtrofejniji vozač Formule 1 svih vremena, već gotovo tri i pol godine vodi najveću životnu bitku. Toliko je, naime, prošlo od ozljeda glave koje je pretrpio na skijanju u Francuskoj i toliko dugo mediji pokušavaju doznati kakvo je uistinu njegovo zdravstveno stanje.

Odgovor na to pitanje ne dolazi od obitelji sedmerostrukog bivšeg svjetskog prvaka koja sve informacije o svom slavnom i teško ozlijeđenom članu skriva od javnosti tražeći mir kroz koji se odvija njegov oporavak. Točnije, službenih informacija o zdravstvenom stanju 45-godišnjeg Michaela koji je šest mjeseci proveo u stanju kome, a sada se oporavlja u svom domu na Ženevskom jezeru i dalje nema, pa mediji pokušavaju iz drugih izvora saznati kako teče njegov oporavaka.

‘Postaje sve teže’

Bivši francuski F1 vozač Philippe Streiff, koji je, navodi Daily Star, ranije tvrdio da je dobar prijatelj s obitelji vozača, strahuje da Michael više neće samostalno napraviti niti jedan korak.

“Nakon ovakvih ozljeda postoji nada, ali prošle su tri godine i postaje sve teže”, kaže Streiff koji se nalazi u invalidskim kolicima nakon sudara kojeg je kao vozač imao u predsezoni.

Dogodilo se to 1989. godine.

Opet u javnosti

U razgovoru za Le Parisien Streiff je 2014. kazao da Schumacher teško komunicira, ali da ‘prepoznaje sebi bliske ljude’. Potvrdio je sada da već neko vrijeme nije vidio Michaela i dodao da njegova obitelj ‘ne priča o njegovoj situaciji’.

Upitan kakve on daje prognoze o Schumacherovom oporavku i povratku u javnost, Streiff je kazao:

“Vjerojatno se neće u potpunosti oporaviti, no nadam se da će zbog svojih navijača ponovno naći u javnosti.”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr