MOŽDA IPAK IMA PRAVDE: / Vrhovni sud prihvatio žalbu, ubojica se vraća u zatvor!

Image
Foto: AFP
3.12.2015.
10:23
AFP
VOYO logo

Sud je trebao odlučiti hoće li raniju osudu za ubojstvo iz nehaja prekvalificirati u ubojstvo. Poznati atletičar, koji se natjecao i u konkurenciji tjelesno zdravih sportaša, ispalio je na Valentinovo 2013. godine četiri hica kroz zatvorena vrata kupaonice u svome domu i usmrtio svoju djevojku Reevu Steenkamp. Na suđenju se Pistorius branio tezom kako je mislio da puca u provalnika, a to se očito pokazalo uspješnim jer je prošao s vrlo blagom kaznom. Osuđen je, naime, na pet godina zatvora, a nakon samo 12 mjeseci je pušten da ostatak kazne odradi u kućnom pritvoru.

"Imao zločinačke namjere"

"Optuženik je kriv za ubojstvo i imao je zločinačke namjere u trenutku kada je pucao. Morao je znati da, tko god se nalazi iza vrata kupaonice, može umrijeti", rekao je u četvrtak sudac Lorimer Leach, dodavši da je slučaj vraćen na prvostupanjski sud kako bi se preinačila presuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužitelji su pred Vrhovnim sudom tražili prekvalifikaciju ubojstva iz nehaja u klasično ubojstvo koje nosi težu presudu i Pistoriusa automatski vraća u zatvor. Žalbeni proces pred vrhovnim sudom počeo je 3. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo