U NEMILOSTI / Mogu li Englezi biti omraženija sportska nacija? Nakon ovog danas, jako teško

Image
Foto: Profimedia

U jako kratkom vremenu engleski su sportaši postali negativci

18.7.2021.
23:02
Profimedia
VOYO logo

Sve je počelo jednim padom u šesnaestercu još tamo u polufinalu Europskog prvenstva između Engleske i Italije. Zapravo, počelo je puno prije, ali taj je "zaron" Raheema Sterlinga baš razbjesnio ljubitelje nogometa diljem svijeta.

Bio je to nesportski potez koji si igrač nacije koja sebe naziva domom nogometa nije smio nikako dozvoliti. Ne čudi, stoga, što je pobjeda Italije u finalu Eura izmamila osmijehe na lice gotovo svih neengleskih obožavatelja nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VUKU SE REPOVI /

FIA jasno proglasila krivca za nesreću, Hamilton se oglasio nakon utrke

Image
VUKU SE REPOVI /

FIA jasno proglasila krivca za nesreću, Hamilton se oglasio nakon utrke

Mržnja prema Manciniju

Jedan dio engleskih navijača dozvolio si je tad da padne još niže. Rasistički su vrijeđali tamnopute mlade supertalentirane nogometaše svoje reprezentacije, a nekolicina ih je zbog toga i uhićena. Iako je poetska pravda u očima navijača zadovoljena talijanskim trijumfom, repovi tog finala vuku se još i danas.

Uzmite, na primjer, nekadašnjeg igrača Manchester Cityja Waynea Bridgea. Talijanski list Corriere dello Sport objavio je kako je Bridge otvoreno rekao da je u finalu navijao da Roberto Mancini izgubi jer on svog nekadašnjeg trenera otvoreno mrzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bridge je otišao toliko daleko da je rekao i da je Mancini slab taktičar, što je izjava koja nema baš puno veze s realnošću, s obzirom na to da je Italija naslov prvaka osvojila praktički bez prave, svjetske nogometne zvijezde u svojim redovima.

Hamiltonov sudar

Dolazimo tu i do današnje utrke u Formuli 1. Lewis Hamilton uoči VN-a Velike Britanije bio je u zaostatku od 33 boda u ukupnom poretku za Nizozemcem Maxom Verstappenom, no već u prvom krugu vozač Red Bulla našao se u ogradi nakon sudara s Britancem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamilton je dobio samo 10 sekundi kazne, Verstappen je završio u bolnici, a Britanac je pobijedio u toj utrci, smanjivši tako bodovnu razliku u ukupnom poretku na samo osam bodova. Krovna automobilistička organizacija FIA jasno je okrivila Hamiltona za ovaj incident, uz objašnjenje da aktualni prvak nije napravio dovoljno da izbjegne sudar.

Razbjesnilo je to, naravno, Verstappenov tim i samog Maxa koji je u ovom sudaru izgubio puno bodova i veliku prednost. Hamilton se "pravio Englez“ i nakon utrke proslavio pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić rekao je prije Europskog prvenstva rečenicu koju su mnogi počeli citirati. Kapetan Vatrenih napomenuo je da nisu toliko bahati i arogantni engleski sportaši, koliko ljudi oko njih, dakle, navijači i mediji. Čini se da su im se u posljednje vrijeme pridružili i sportaši i tako od "gospodsku" naciju, kakvom su se predstavljali, pretvorili u sportske negativce.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo