Nema predaje

MLADIĆ U NAJBOLJIM GODINAMA: Sa 75 godina želi na Olimpijske igre, ali ni to nije sve!

Japanac Hiroshi Hoketsu mogao bi postati najstariji sportaš koji je ikad nastupio na Olimpijskim igrama nakon što se ovaj vitalni 74-godišnjak (u ožujku će napuniti 75 godina) prijavio za nacionalne olimpijske kvalifikacije u konjičkoj dresuri.

Hoketsu je prije četiri godine bio najstariji olimpijac u Londonu kada je predstavljao Japan u dresuri, a ovaj iznimni jahač je prvi puta nastupio na Olimpijskim igrama još 1964. godine u Tokiju. I u poznim godinama Hoketsu je još uvijek jedan od najboljih jahača u Japanu i ima realne šanse da ode u Rio de Janeiro. Ali, ni to nije sve.

Želi i u Tokio 2020.

“Trebat će mi malo zdravlja jer želim ostvariti san – nastupiti na Olimpijskim igrama u mom Tokiju 2020. godine”, kazao je Hoketsu koji je nastupio i u Pekingu 2008., a u Seulu 1988. se kvalificirao, ali mu je konj završio u karanteni.


Inače, najstariji sportaš koji je ikad nastupio na OI bio je švedski strijelac Oscar Swan koji je 1920. imao 72 godine i 281 dan, a on je ujedno i najstariji koji je osvajao medalju sa 64 godine i 280 dana.

Povratak na Net.hr