VN ITALIJE /

Mclaren na jedan dan postao Ferrari i strateškim odlukama im 'poklonio' pobjedu

Image
Foto: profimedia

Posljednji put je Ferrari u Monzi pobijedio 2019. godine, a i tada je slavljenik bio 26-godišnji Leclerc koji je ove nedjelje proslavio sedmu pobjedu u karijeri

1.9.2024.
17:39
profimedia
VOYO logo

 Monegašanin Charles Leclerc pobjednik je Velike nagrade Italije, utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 koja se vozila u Monzi, nakon lukave i pobjedničke odluke svoje momčadi.

Image
MOTO GP /

Prvi put od listopada 2021. šesterostruki svjetski prvak na najvišoj stepenici postolja

Image
MOTO GP /

Prvi put od listopada 2021. šesterostruki svjetski prvak na najvišoj stepenici postolja

Ferrari se odlučio, za razliku od ostalih konkurenata, na samo jedan odlazak u boks tijekom utrke što se na kraju pokazalo kao dobitna kombinacija. Da je utrka potrajala još nekoliko krugova vjerojatno Leclerc ne bi zadržao vodstvo, ali u ovakvom scenariju je ipak proslavio pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji put je Ferrari u Monzi pobijedio 2019. godine, a i tada je slavljenik bio 26-godišnji Leclerc koji je ove nedjelje proslavio sedmu pobjedu u karijeri.

Iza Leclerca se pozicionirao dvojac iz McLarena, drugi je bio Australac Oscar Piastri, a treći Britanac Lando Norris koji je trenutačno glavni konkurent Maxu Verstappenu u ukupnom redoslijedu Svjetskog prvenstva. Četvrto mjesto zauzeo je drugi vozač Ferrarija, Španjolac Carlos Sainz, koji ipak nije izdržao nalet McLarenovog dvojca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peti je bio Lewis Hamilton, a šesti Max Verstappen koji je zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu i trenutačno ima 62 boda više od Norrisa.

Norris i Piastri su imali dvije najbolje pozicije na startu utrke i došlo je do njihovog bliskog susreta na drugom zavoju koji nije, a mogao je vrlo lako, rezultirati pogubno. Norris je tijekom prvog dijela utrke imao brojne probleme i nije na najbolji način iskoristio tek sedmo vrijeme u kvalifikacijama Verstappena.

U ukupnom redoslijedu tako aktualni svjetski prvak Verstappen trenutačno ima 303 boda, dok je drugi Norris na 241. Treće mjesto drži Leclerc s 217 bodova.U redoslijedu konstruktora sve je gušće na vrhu pa tako vodeći Red Bull ima 446 bodova, dok drugi McLaren ima 438. Na trećem mjestu je Ferrari s 407 bodova.

Iduća utrka koja slijedi je Velika nagrada Azerbajdžana koja se vozi od 13. do 15. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo