ČUDESNA UTRKA / Max Verstappen u zadnjem krugu prestigao Hamiltona i osvojio naslov prvaka

Image
Foto: Profimedia

Start ove utrke bio je uistinu eksplozivan. Hamilton je krenuo furiozno i odmah na startu je pretekao Verstappena koji je startao prvi

12.12.2021.
15:36
Profimedia
VOYO logo

Nizozemac Max Verstappen u dramatičnoj je utrci pobijedio Lewisa Hamiltona i tako mu onemogućio da uđe u povijest kao najbolji vozač Formule 1 svih vremena.

Start ove utrke bio je uistinu eksplozivan. Hamilton je krenuo furiozno i odmah na startu je pretekao Verstappena koji je startao prvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Nizozemac ga je odmah napao te ga lagano udario. Hamilton je izletio sa staze, presjekao zavoj i napravio veiku prednost ispred Verstappena. Suci su odlučili da neće kazniti Hamiltona i izazvalo je to bijes kod Verstappena.

Image
BRAVO, MAJSTORE! /

Fantastični FIlip Zubčić bio je treći u slalomu, to je za njega rezultat karijere

Image
BRAVO, MAJSTORE! /

Fantastični FIlip Zubčić bio je treći u slalomu, to je za njega rezultat karijere

Hamilton vodio gotovo cijelu utrku

Nakon prvih odlazaka u boks Perez je skočio na prvom mjesto i pomagao je Verstappenu koliko je mogao tako što je kočio drugoplasiranog Hamiltona. Uspio ga je Hamilton zaobići, a Perez je propustio i Verstappena i krenuo je okršaj u kojem je Hamilton imao ogromnu prednost od 21 sekunde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta se prednost topila, Verstappen je nizao najbrže krugove dok su se Hamiltonove gume trošile, no Mercedesov tim je odlučio 20 krugova prije kraja da Lewisu ne treba promjena guma.

Filmska završnica

Prava drama uslijedila je na samom kraju. Hamilton je morao voziti sa starim gumama, a Verstappen ga je prestigao u zadnjem krugu. Prije toga dogila se nesreća i na stazu je nastupio safety car koji je dopustio Verstappenu da se skroz približi Hamiltonu, a nakon toga je Max s puno boljim gumama prestigao Hamiltona koji je vodio gotovo cijelu utrku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Verstappen je ovom pobjedom postao prvak prvi put u karijeri, dok je Hamilton ostao na sedam osvojenih naslova. Danas je trebao osvojiti taj osmi, da prestigne Michaela Schumachera, no morat će bar godinu dana pričekati na to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo