MAGNUS CARLSEN APSOLUTNI JE VLADAR SVJETSKOG ŠAHA: / Nakamura se približio, ali ipak pokleknuo

Image

U skladu s pravilnikom natjecanja konačna odluka o pobjedniku pala je u doigravanju. Norvežanin je slavio sa 1,5-0,5 i tako osvojio peti naslov svjetskog prvaka

30.12.2019.
21:37
VOYO logo

Nakon 21 odigranog kola 14. Svjetsko prvenstvo u brzopoteznom šahu, disciplini u kojoj za cijelu partiju igrač ima samo tri minute uz dodatak od dvije sekunde nakon svakog odigranog poteza, završeno je pobjedom aktualnog svjetskog prvaka u standardnom šahu Norvežanina Magnusa Carlsena.

U konkurenciji 206 sudionika iz 44 zemlje, Carlsen je postigao 13 pobjeda i sedam remija uz samo jedan poraz i sa 16,5 bodova podijelio prvo mjesto s Amerikancem Hikaruom Nakamurom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu s pravilnikom natjecanja konačna odluka o pobjedniku pala je u doigravanju. Norvežanin je slavio sa 1,5-0,5 i tako osvojio peti naslov svjetskog prvaka.

Apsolutni vladar

Da kuriozitet bude još veći, Magnus Carlsen trenutačno drži sva tri naslova svjetskog prvaka - u standardnom šahu, te rapidu i blicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvajanjem srebrne medalje Nakamura je potvrdio svoj ugled vrhunskog "cugeraša", a osvajanjem bronce ugodno je iznenadio "povratnik", nekadašnji svjetski prvak Vladimir Kramnik. Naš Marin Bosiočić, koji je s blic-rejtingom od 2567 bodova na startnoj listi bio tek 103., završio je na skromnom 134. mjestu sa 9,5 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo