POTOP U ČETVRTFINALU: / Mađari deklasirali Hrvatsku!

Image
Foto: Pixsell, Daniel Kasap
Image
Foto: Pixsell, Daniel Kasap

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije se uspjela plasirati u polufinale europskog prvenstva u Beogradu nakon što je u četvrtfinalnom ogledu izgubila od Mađarske 5-8 (1-2, 2-3, 1-1, 1-2).

19.1.2016.
19:00
Pixsell, Daniel Kasap
VOYO logo

Prva četvrtina pripala je Mađarima (2-1) na čijim je vratima briljirao golman Viktor Nagy, koji je skupio šest obrana u toj dionici. Iz daljine su pokušavali Sukno, Joković i Burić, a mađarski golman uvijek je bio na mjestu. U drugoj dionici tri puta nismo iskoristili igrača više, a golman Nagy "skinuo" je dva zicera, prvo Lončaru, a potom i Buriću. U samoj završnici četvrtine Sandro Sukno nije zabio iz peterca, pogodivši gredu.

Treća četvrtina završila je 1-1, ali to možemo zahvaliti vrataru Josipu Paviću, koji se je iskazao sa tri dobre obrane. A treba reći i da Mađari u toj dionici nisu iskoristili četiri prilike sa igračem više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku zadnje četvrtine Denes Varga pogađa peterac i Mađari vode 7-4. Ipak, pet minuta prije kraja, kad smo imali igrača više, Lončar zabija i ponovno se rađa nada u pozitivan rezultat. No, u sljedečem napadu "barakude" nisu iskoristile igrača više, a kad je Vamos minutu i 47 sekundi prije kraja pogodio za vodstvo Mađara 8-5 sve je bilo gotovo. Mađarsku su do pobjede predvodili Denes Varga sa tri gola, dok su Norbert Hosnyanszky i Balazs Harai zabili po dva, a vratar Viktor Nagy skupio je 13 obrana.U našim redovima najefikasniji je bio Ante Vukičević sa dva gola, dok su Maro Joković, Antonio Petković i Luka Lončar zabili po jedan. Josip Pavić je imao šest obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarima je to 12. uzastopni plasman u polufinale, dok je Hrvatska treći put uzastopce ostala bez borbe za medalju na europskoj smotri. Hrvatska je posljednju medalju na europskom prvenstvu osvojila prije šest godina kada je u Zagrebu osvojila zlato.

Hrvatsku nakon poraza očekuje razigravanje za plasman od petog do osmog mjesta, dok će Mađari u polufinalu igrati protiv Crne Gore koja je pobijedila Italiju 10-7. U drugom polufinalnom ogledu sastat će se domaćin Srbija i Grčka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

REZULTATI ČETVRTFINALA: Italija - Crna Gora 7-10 HRVATSKA - Mađarska 5-8 Grčka - Španjolska 6-2 Srbija - Rusija 15-5 PAROVI POLUFINALA 20. siječnja Grčka - Srbija

21. siječnja Crna Gora - Mađarska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZA 3. MJESTO - 23. siječnja

FINALE - 23. siječnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo