LUDI VIKEND: / Sportski svijet svjedočio je uzbuđenjima koja su nas ostavila bez daha

Image
Foto: AFP, LLUIS GENE
4.4.2016.
9:30
AFP, LLUIS GENE
VOYO logo

Spektakl na Camp Nou

Iako je Barcelona slovila kao favorit na svom stadionu, ovoga puta to nije uspjela potvrditi i na terenu. Real je šokirao Barcelonu na Camp Nou, slavio s igračem manje 2:1 u dvoboju 31. kolu španjolskog nogometnog prvenstva.

Image
NA DAN SJEĆANJA NA CRUYFFA: /

Kako je Real pokvario Barceloninu zabavu i spasio prvenstvo

Image
NA DAN SJEĆANJA NA CRUYFFA: /

Kako je Real pokvario Barceloninu zabavu i spasio prvenstvo

Barcelona je povela nakon ubačaja iz kuta Ivana Rakitića i pogotka glavom Gerarda Piquea u 56. minuti. Uzvratio je šest minuta kasnije Karim Benzema, iz poluvoleja za 1:1. Ronaldo je matirao Katalonce u 85. minuti, prekinuo niz Enriqueove momčadi od 39 utakmica bez poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić odigrao je sjajnu utakmicu za svoj Real. Hrvatski reprezentativni veznjak dirigirao je igrom pobjedničke momčadi, odigrao je svih 90. minuta i pokupio brojne pohvale na račun svoje igre. Ivan Rakitić igrao je za Barcelonu do 74. minuti kada ga je zamijenio Arda Turan, dok Mateo Kovačić nije ni bio u momčadi Madriđana.

Nakon susreta, trener katalonskog giganta Luis Enrique i sam je priznao kako se Rakitićeva zamjena Turan nije dobro snašla na travnjaku. Real je ovom pobjedom spasio prvenstvo, do kraja ima još sedam kola i Barceloni neće biti nimalo lako. Barcelona je ostala vodeća momčad La Lige sa 76 bodova, šest više od drugoplasiranog madridskog Atletica i sedam bodova više od trećeplasirane momčadi Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/N5It

Mandžukićev pogodak za pobjedu Juventusa nad Empolijem 1:0

Juventus je protiv Empolija u subotu u sklopu 31. kola Serie A ostvario pobjedu od 1:0. Jedini pogodak na utakmici bilo je djelo našeg Marija Mandžukića. Hrvatski reprezentativac zabio je za vodstvo Torineza u 44. minuti, a asistent mu je bio Paul Pogba. Mandžukić je glavom spustio loptu pored Skorupskog. Ovo je deseti pogodak Mandžukića za Juventus u svim natjecanjima, ukupno sedmi prvenstveni ove sezone. Vrijedi spomenuti kako je Stara dama nastavila svoj niz pobjeda i sad je on na brojci pet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus je i dalje vodeća momčad talijanskog prvenstva sa 73 boda, ima šest bodova više od drugoplasiranog Napolija i deset bodova više od trećeplasirane Rome.

https://vid.me/KIAO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leicester se novom pobjedom još više približio naslov prvaka Engleske

Novu pobjedu na putu prema ciljanom naslovu ostarili su nogometaši Leicestera. Na King Power Stadiumu momčad Claudija Ranieria u nedjelju je pobijedila Southampton u sklopu 32. kola Premier lige, a gol odluke zabio je Wes Morgan u 38. minuti.

Bila je to Leicesterova četvrta uzastopna pobjeda, te peta u zadnjih šest susreta rezultatom 1:0. “Lisice” su ovom pobjedom pobjegle drugoplasiranom Tottenhamu, koji je u subotu remizirao kod Liverpoola, na sedam bodova, šest kola prije završetka sezoen u Premiershipu. Leicester ima 69 bodova, sedam više od Tottenham, dok Arsenal na trećem mjestu ima 11 bodova manje i utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vid.me/Rlnz

Bilićev West Ham ispustio pobjedu protiv Crystal Palacea

Čekićari su do 75. minute vodili sa 2:1, nakon što su preokrenuli susret (gubili 1:0). Međutim, tada na scenu stupa Gayle, nogometaš Crystal Palacea koji je ušao u igru u drugom poluvremenu. Gale je skoristio pogrešku obrane ‘hammersa’ i u situaciji ‘jedan na jedan’ mirno poentirao pored za 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su poveli na Boleyn Groundu u 15. minuti preko Delaneya, ali je Lanzini izjednačio tri minute poslije. U 41. minuti Payet je pokazao dio svoje nadarenosti. Zabio je za 2:1 prebacivši elegantno živi zid gostiju, a lopta se od grede odbila u gol.

https://vid.me/29x8

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Remi Liverpoola i Tottenhama na Anfieldu

Liverpool i Tottenham odigrali su 1:1 na Anfieldu, što itekako ide na ruku Leicesteru koji sad ima sedam bodova više od Tottenhama. Domaće je u vodstvo doveo Philippe Coutinho u 51. minuti, uzvratio je Harry Kane u 63. minuti. Dejan Lovren odigrao je 90 minuta za Livepool, nakon incidenta s izbornikom Antom Čačićem, koji ga nije uveo u igru u prijateljskoj utakmici s Mađarskom. Kad je na zagrijavanju shvatio da neće ući u igru, Lovren se demonstrativno pokupio na klupu, što je ozbiljno naljutilo Čačića.

Dinamo - Osijek 3:0

Dinamo je u 29. kolu HNL-a slavio protiv Osijeka rezultatom 3:0 i tako povećao svoju prednost na ljestvici ispred Rijeke na četiri boda (Rijeka je u subotu remizirala 1:1 kod Slavena Belupa). Za Dinamo su pogotke postigli Taravel u 36. minuti, Angelo Henriquez u 55. minuti igre i Junior Fernandes u drugoj minuti sudačke nadoknade. Tako se Junior Fernandes na najbolji način zahvalio svom treneru Zoranu Mamiću što ga je vratio u prvu momčad nakon kazne i izbacivanja u drugu momčad zbog nediscipline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče drugog Čileanca u momčadi Dinama Henriqueza, njegov pogodak je Henriquezov osmi ukupno u Prvoj HNL, a posljednji je zabio 20. studenoga 2015. godine protiv Slavena Belupa. Do kraja prvenstva ukupno je još sedam kola.

Hajduk i Torcida oprostili se od tragično preminule legende Torcide Žana Ojdanića

Split i Hajduk su odigrali siromašan derbi Svetog Duje. Bila je to utakmica bez golova, ali i bez pravih prilika. Nažalost, bio je treći splitski derbi ove sezone koji je završio bez golova. Hajduk je ovu utakmicu dočekao u prilično tužnoj atmosferi. Naime, splitske Bijele i a pogotovo navijače potresla je smrt legende Torcide Žana Ojdanića, koji je poginuo pri skoku padobranom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači Hajduka su nosili crni flor, a utakmica je počela minutom šutnje posvećen nastradalom vođi Torcide. Od Ojdanića su se oprostili i navijači Hajduka velikim transparentom s njegovim likom, bakljama i porukama kojima su odali počast čovjeku koji je jako puno napravio za navijačke identitet grupe, čija je ikona, simbol. Uz to, Hajduk je uoči utakmice ostao bez smijenjenog predsjednika Marina Brbića i sportskog direktora Gorana Vučevića, koji je podnio ostavku.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 66 bodova, Rijeka je druga sa 62 boda, a Hajduk je treći sa 51 bodom. Lokomotiva na četvrtom mjestu ima 43, a Split je peti sa 42 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak Đoković osvojio Masters iz serije 1000 u Miamiju

Srbin Novak Đoković pobijedio je Japanca Keija Nishikorija 6:3, 6:3 u finalu teniskog ATP Masters 1000 turnira u Miamiju. Ovom pobjedom, Đoković (29) je došao do šestog naslova u Miamiju, izjednačivši se s Amerikancem Andre Agassijem. Prvi igrač svijeta je za sat i 26 minuta pobijedio Nishikorija (26), a ovo mu je bio i 28. trijumf na turnirima iz Masters 1000 serije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S novcem od pobjede u Miamiju, srpski je tenisač zaradio od turnirskih nagrada u karijeri ukupno 98,2 milijuna američkih dolara, točnije 98,199.548 i tako prešao dosadašnjeg rekordera, Švicarca Rogera Federera (97,855.881).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duje Čop s bijele točke donio bod svojoj Malagi

Duje Čop postigao je pogodak kojim je Malaga na domaćem terenu odigrala 1:1 protiv Espanyola u 31. kolu španjolske La Lige. Bodom je momčad hrvatskog nogometaša za bod iznad zone ispadanja sedam kola prije kraja.

Espanyol je u 11. minuti poveo pogotkom Diopa. Čop je u 32. minuti imao priliku za izjednačenje, ali je njegov udarac glavom iz peterca otišao pored vratnice. U 45. minuti Juanpa je srušen u kaznenom prostoru od strane Victora Sancheza, a jedanaesterac je izveo Čop i pogodio svoj četvrti ligaški pogodak u Malagi. U igri je bio u 82. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://www.dailymotion.com/video/x41qc8m_all-goals-spain-primera-division-03-04-2016-malaga-cf-1-1-rcd-espanyol_sport

PPD Zagreb osvojio treće mjesto na Final Fouru regionalne SEHA lige

Nakon što su u petak izgubili polufinalni susret od jakog Vardara 24:26, u nedjelju su u susretu za treće mjesto pobijedili bjeloruski Meškov 24:23. Hrvatski prvak je tako ponovio uspjeh iz posljednje dvije sezone, a treće mjesto Zagrebaši su osvojili i 2012. godine. Prvo mjesto osvojili su 2013. godine kada su u finalu bili bolji od Vardara. Rukometaši mađarskog MVM Veszprema pobjednici su SEHA lige nakon što su u finalnom susretu u Varaždinu pobijedili Vardar 28:26. Mađarski sastav je tako obranio naslov pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nico Rosberg osvojio Veliku nagradu Bahreina

Nijemac Nico Rosberg u Mercedesu pobjednik je i druge utrke svjetskog prvenstva formule 1, Velike Nagrade Bahreina. Rosberg je na početku sezone slavio u Melbourneu, a sada je pobijedio i u Bahrainu. Bila je to njegova peta pobjeda u nizu računajući i posljednje tri utrke prošle sezone, te 16. ukarijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo mjesto osvojio je pilot Ferrarija Finac Kimi Raikkonen, a treći je bio Rosbergov momčadski kolega i aktualni svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton koji je tako ostao bez treće uzastopne pobjede u Bahrainu. Vozač Red Bulla Daniel Ricciardo je zauzeo četvrto mjesto, a peti je bio Romain Grosjean iz Haasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roma trijumfiala u Derbyju della Capitale

U talijanskom Derbyju della Capitale, Roma je kao gost na Olimpicu uvjerljivo nadigrala Lazio s 4:1 u 31. kolu Serie A i učvrstila se na trećem mjestu u prvenstvu. Prednost Spalettijevoj momčadi u 15. minuti na ubačaj Dignea donio je El Shaarawyglavom.

Pjanić je potom pogodio stativu, ali na odmor se otišlo s minimalnom prednošću Rome. Džeko zamijenio El Sharawyja u 60. minuti i već četiri minute poslije upisao se u strijelce. Parolo je uspio smanjiti zaostatak u 75. minuti, na dodavanje Miroslava Klosea,no Roma je do kraja utakmice zabila još dvaput. Prvo je Florenzi (83.) sjajnim udarcem povisio na 3:1, a zatim Perotti (87.) postavio konačan rezultat.

https://vid.me/Q8uu

Niko Kovač doživio novi poraz sa svojim Eintracht Frankfurtom

Nogometaši Bayerna pobijedili su Eintracht iz Frankfurta Nike Kovača 1:0 u 28. kolu njemačke Bundeslige, došavši do 23. prvenstvene pobjede. Najljepši potez utakmice izveo je Franck Ribery, Francuz je u 20. minuti sjajno reagirao na odbijenu loptu nakon što je Götzeov šut obranio Lukas Hradecky.

https://vid.me/ZD31

Bio je to tek drugi gol u sezoni za Riberyja koji je propustio većinu utakmica zbog problema s gležnjem. No, protiv Kovačeve momčadi zabio je škaricama za pamćenje, a pamtit će se i kao njegova 200. bundesligaška utakmica.

HSV se 3:0 pobjedom nad posljednjeplasiranim Hannoverom izvukao od zone ispadanja. Cleber je pogotkom u 61. minuti donio vodstvo gostima iz Hamburga, Ivo Iličević je u 73. minuti pogotkom povećao vodstvu, a pobjedu je potvrdio Nicolai Müller dvije minute kasnije.

https://vid.me/UdLD

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo