LOV NA TREĆE UZASTOPNO ZLATO: / Hrvatski olimpijski junak u velikom stilu krenuo u obranu naslova

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Olimpijski doprvak i dvostruki europski prvak u samcu Damir Martin plasirao se u polufinale Europskog veslačkog prvenstva u češkim Račicama, ostvarivši najbolje vrijeme u svojoj skupini.

26.5.2017.
13:01
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Martin je u četvrtoj skupini kvalifikacija pobijedio s rezultatom 6:55.720. Direktan plasman u polufinale donosilo je samo prvo mjesto, a Martin je slavio s pet sekundi prednosti ispred drugoplasiranog Bjelorusa Stanislava Ščarbačenija.

Četverac i samac u repasaž

Martin je na posljednja dva EP-a u Brandenburgu (2016.) i Poznanju (2015.) osvojio zlatne medalje u samcu i u Češkoj će pokušati osvojiti treću europsku titulu. Polufinalne je na rasporedu u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Europskom prvenstvu hrvatsko veslanje ima predstavnike u još dvije discipline - u četvercu bez kormilara i lakom samcu. Četverac 'bez' u sastavu Danijel Plišić, Tomislav Šain, Bernard Samardžić i Leon Mikulić osvojio je četvrto mjesto u svojoj skupini i nije se uspio probiti među prva tri mjesta koja su vodila direktno u polufinale, već će novu priliku tražiti kroz repasaž. Hrvatski četverac, koji je sastavljen od mladih veslača, ostvario je vrijeme 6:33.410, skoro 20 sekundi sporije od trećeplasiranih Čeha.

U repasaž mora i Luka Radonić u lakom samcu. U svojoj skupini osvojio je četvrto mjesto, a direktno u polufinale vodile su prve dvije pozicije. Radonić je ostvario rezultat 7:15,62, što je bilo 15 sekundi sporije od drugoplasiranog Talijana Andrea Michelettija. Repasaži su danas poslijepodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo