Hoće li uspjeti? / Lewis Hamilton vozi 300. utrku u karijeri i ima šansu za povijesni uspjeh

Image

Zanimljiv je podatak da nijedan od ovih pet vozača nije pobijedio na utrci nakon 300. utrke, a na postolje je jedino zakoračio Alonso.

24.7.2022.
14:41
VOYO logo

Lewis Hamilton na Velikoj Nagradi Francuske upisat će se u klub legendarnih vozača koji su vozili čak 300 utrka u Formuli 7. Sedmerostruki svjetski prvak po brojkama je najbolji vozač u povijesti sporta - ima najviše pobjeda (103), pole pozicija (103) i postolja (186).

To su samo neke statistike u kojima je Hamilton najbolji, a također uz Michaela Schumachera ima najviše naslova prvaka u povijesti sporta. Sada se Hamilton pridružuje 'klubu 300', odnosno skupini vozača koji su vozili barem 300 utrka u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može prekinuti 'kletvu'

Najviše utrka uz svoje ime ima svjetski prvak iz 2007. godine, Kimi Raikkonen s 349 utrka, a na drugom mjestu je Fernando Alonso, koji ima samo četiri utrke manje i ove će godine prestići Finca. Tu je i Rubens Barrichello s 322 utrke, pa Schumacher i Jenson Button s 306 utrka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su vozači na ovoj listi, izuzev Barrichella, svjetski prvaci. Međutim, zanimljiv je podatak da nijedan od ovih pet vozača nije pobijedio na utrci nakon 300. utrke. Na postolje je jedino zakoračio Alonso, koji je prošle godine na VN Katra bio treći. Hamilton tako ima priliku postati prvi vozač koji je ostvario pobjedu nakon 300. utrke, a ove godine je šesti u poretku vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo