KAO DA SPAVAŠ NA STETOSKOPU / Lewis Hamilton ima tajno oružje, revolucionarni krevet visoke tehnologije kakav nikad niste vidjeli: 'Mogli bi imati i magnetsku rezonancu čitavog tijela dok spavate'

Image
Foto: Profimedia

Lewis Hamilton i George Russell vozači su Mercedesa koji koriste najmoderniju tehnologiju oporavka tijela kod spavanja

29.9.2022.
7:07
Profimedia
VOYO logo

Slavni britanski vozač formule 1 Lewis Hamilton ima tajno oružje u trenutku želi okončati svoju sezonu noćnih mora — revolucionarni krevet visoke tehnologije. Vrhunski senzori u pametnoj presvlaci za madrac od 16564 kune prate njegove otkucaje srca, disanje, gibanje po krevetu za vrijeme spavanja i reguliranje tjelesnu temperaturu kako bi poboljšao san, a sve to pomaže oporavku i kondiciji, javlja The Sun.

Image
HALO, BING? POŠTO AUTO /

Lewis Hamilton prodaje brutalno skupu jurilicu. Postoji samo pet ovakvih vozila na svijetu, ali cijena je paprena

Image
HALO, BING? POŠTO AUTO /

Lewis Hamilton prodaje brutalno skupu jurilicu. Postoji samo pet ovakvih vozila na svijetu, ali cijena je paprena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hamilton i njegov momčadski kolega iz Mercedesa George Russell spavaju na najboljem krevetu na svijetu kojeg je dizajnirala američka tvrtka za "sleep fitness" - kako bi izbjegli da ih uhvate da drijemaju na stazi", pišu Englezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spavanje na stetoskopu

To je, inače, zamisao tvrtke Eight Sleep sa sjedištem u Miamiju, a suosnivač tvrtke, bivši skijaš Matteo Franceschetti, koji tvrdi da je poput "spavanja na stetoskopu" zbog svojih zdravstvenih prednosti.

Mercov šef Toto Wolff rekao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naš tim se sastoji od više od 2000 ljudi, od kojih svi svaki dan daju vrhunske rezultate u sportu u kojem je svaki detalj bitan. Kako bismo postigli potrebnu razinu performansi, neumorni smo u istraživanju svih mogućih optimizacija, uključujući spavanje.

Britanski sedmerostruki svjetski prvak Hamilton, 37, osvojio je utrku, barem jednu, svakoj sezoni u kojoj se natjecao u F 1, ali još nije prekinuo svoju patnju u ovoj sezoni. Međutim, Mercovi mehaničari dramatično su poboljšali "nevozeći" pliskavi automobil koji mu je gotovo uništio leđa kako bi mu dali priliku za pobjedu u preostalih šest utrka. I Mercedes se nada da će tehnologija Eight Sleep dati njihovim vozačima prednost na VN Singapura ovog vikenda. Russell (24), već je primijetio napredak u svojoj kondiciji korištenjem ove zdravstvene mekane kapsule u obliku kreveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski trener izvedbe, Aleix Casanovas, rekao je:

“San je jedan od najvažnijih čimbenika za izvedbu, posebno za nas. Toliko putujemo, mijenjamo vremenske zone. Otkako je George počeo koristiti Eight Sleep, varijabilnost njegovog otkucaja srca je porasla, a broj otkucaja pao, što mi je drago vidjeti. Možemo ga više forsirati na treningu kada dobro spava."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ultimativna mašina za bolje spavanje

Talijan Franceschetti, koji se također natjecao u automobilima, tvrdi da je njegov krevet ultimativna mašina za tjelesno spavanje, a ispitivanja su pokazala da su korisnici iskusili do 32 posto poboljšanja u kvaliteti sna i 19 posto povećanja oporavka. Koristi ga više od 200 elitnih sportaša diljem svijeta, uključujući zvijezdu Chelseaja Trevoha Chalobaha, najjačeg čovjeka iz Škotske na svijetu Toma Stoltmana i mnoštvo igrača američkog nogometa i košarke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim San Francisco 49ers NFL koristio je opremu u svom predsezonskom trening kampu. Kao da spavaš na stetoskopu, Matteo Franceschetti Nakon utrke ovog vikenda, sedam dana kasnije, slijedi VN Japana.

Mercedesov liječnik Luke Bennett inzistira na tome da su ova uzastopna odlijetanja "najbrutalnija u kalendaru". Radio je s više od 30 F 1 vozača i savjetuje o vremenu spavanja, nošenju sunčanih naočala, dodacima melatonina, pa čak i na kojoj strani zrakoplova sjediti kako bi se izborili s "jedinstvenim fiziološkim stresom". Bennett je sam koristio kapsulu i inzistira na tome da pomaže u smanjenju učinaka jet laga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je:

"Spavanje je jako važno, ne samo za vozače, već i za cijeli tim." Casanovas je dodao: “F 1 zahtijeva visoku kondiciju i kognitivnu razinu, a san je toliko važan za mozak i živčani sustav. "Zato je Eight Sleep tako sjajan uređaj." Franceschetti tvrdi da je njegov krevet poboljšao vrijeme reakcije vozača, mentalnu jasnoću, kognitivne performanse, čak i smanjio stres. Čak inzistira na tome da će krevet u budućnosti moći spašavati živote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Franceschetti je objasnio: "Smatramo da bi naša tehnologija za pet godina mogla omogućiti skeniranje cijelog tijela - kao da imate MRI skeniranje kod kuće dok spavate."

Hamilton i Russell se nadaju da će ostaviti svoje suparnike da spavaju na stazi ovog vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo