LEGENDA FORMULE 1 OTKRILA: / 'Schumacher je varao gdje je mogao'

Image
Foto: AFP, UTA TOCHTERMANN

Jedan od najvećih vozača F1 Nikki Lauda izjavio je za BBC da je Michael Schumacher (47) varao gdje je mogao jer vozači to moraju raditi kako bi pobjeđivali.

27.8.2016.
13:06
AFP, UTA TOCHTERMANN
VOYO logo

Za vrijeme utrka vozači često koriste svakakve trikove ne bi li došli do boljih pozicija za vrijeme utrka. Pa tako jedan drugom ulaze u putanju, voze na granici sudara i koriste svakakve ostale trikove. To je za formulu 1 normalno. Isto je kazao i Austrijanac koji je u svojoj F1 karijeri dvaput bio prvak s Ferrarijem (1975. i 1977.) te jednom s McLarenom 1984. kada je pobijedio momčadskog kolegu Alaina Prosta za samo pola boda.

"Pokušavao je prevariti gdje je mogao i pritom je htio ne biti uhvaćen,” rekao je Lauda koji je vozač s najvećom pauzom između dva uzastopna naslova svjetskog prvaka u povijesti Formule 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je dodao:

'Vozači to rade kako bi pobijedili'

“Ali to za mene nije negativno jer vozači to rade kako bi pobijedili".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schumi se oporavlja od teške ozljede

Michael Schumacher uvjerljivo je najuspješniji vozač u povijesti Formule 1 sa sedam naslova prvaka, 91 pobjedom, 68 pole positiona i čak 155 pobjedničkih postolja, ali je u svojoj karijeri također imao neke kontroverzne trenutke. No, unatoč tome, Schumacher je legenda ovog sporta, idol mladih, čovjek koji je oduševljavao mase.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schumi se trenutno oporavlja u svom domu u Švicarskoj nakon nesreće na skijanju u poznatom francuskom skijalištu Meribel u prosincu 2013. kada je zadobio teške ozljede glave na zabranjenom dijelu staze.

Nijemac je nakon toga proveo šest mjeseci u induciranoj komi nakon čega je bio prebačen u svoj švicarski dom na Ženevskom jezeru, u kojem zdravstvenu brigu o njemu vodi 15 ljudi, a bivši predsjednik Ferrarija Luca di Montezemolo rekao je da Nijemac pozitivno reagira na liječnički tretman. Službene potvrde Michaelova stanja od strane njegove obitelji još uvijek nema. Takve imformacije obitelj skriva od javnosti kao "zmija noge".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo