IZDOMINIRALI / Kultna momčad prekinula nevjerojatan niz, oglasio se i svjetski prvak: 'Ne znam zašto su zaostali toliko'

Image
Foto: profimedia

Red Bullova strategija činila se obećavajućom sve dok u 20. krugu na stazu nije izašao 'safety car'

18.9.2023.
13:21
profimedia
VOYO logo

Nakon što je Ferrari zauzeo vrh ljestvice na sva tri slobodna treninga nitko više nije znao tko će odnijeti pobjeduVelike nagrade Singapura, a kvalifikacije koje su se održale u subotu samo su potvrdile dominantnost Ferrarijevog bolida na ovoj stazi.

Image
'NE SJEĆAM SE' /

Kakav kraj sezone, postavio novi svjetski rekord pa ispalio: 'Teško je to objasniti'

Image
'NE SJEĆAM SE' /

Kakav kraj sezone, postavio novi svjetski rekord pa ispalio: 'Teško je to objasniti'

Pauza od 35 minuta, uzorkovana nesrećom Lancea Strolla, uspjela je poremetiti koncentraciju nekih vozača. Dva Red Bullova vozača nisu uspjela izboriti treći krug kvalifikacija pa se trenutni svjetski prvak Max Verstappen našao na 11. mjestu, a Sergio Perez na 13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef Red Bulla Christian Horner rekao je kako su dolaskom u Singapur očekivali čvršću konkurenciju, ali da su bili iznenađeni koliko su daleko bili od drugih.

"Otkrivene su neke slabosti koje naš bolid ima, ali smo dosta naučili i to nam daje koristan uvid u određene stvari koje, nadam se, možemo primijeniti na RB20", dodao je Horner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači Ferrarija su nakon kvalifikacija imali velike nade za nedjeljnu utrku, budući da je Carlos Sainz zauzeo 'pole position', a njegov momčadski kolega Charles Leclerc završio je na trećem mjestu iza Mercedesovog vozača Georgea Russella.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odličnim startom Sainza i Leclerca Ferrari je odmah na početku zauzeo prvu i drugu poziciju, a Red Bullova strategija činila se obećavajućom sve dok u 20. krugu na stazu nije izašao 'safety car' koji je vozačima omogućio dodatan 'pit stop'.

Poredak se zatim promijenio i iako je Sainz ostao prvi, drugi Ferrari pao je na peto mjesto. Russell je s trećeg došao na drugo, a iza njega je bio Norris kojeg je u stopu pratio Hamilton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je bilo sve do kraja utrke gdje je u napetoj završnici pametnom strategijom Španjolac odnio pobjedu. 'Virtual safety car' omogućio je Russellu i Hamiltonu još jednu promjenu guma pa su oni opet prešli na 'medium'. Norris je tako zauzeo drugo mjesto, a Mercedesovi vozači našli su se iza njega.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/88105860-5613-11ee-9e4a-3a50bfc1e71d/original

Svjestan Mercedesove brzine Sainz je Norrisu omogućio da uđe u njegov DRS domet te time spriječio olako preticanje Russella. Odličnom strategijom Ferrarijev vozač odnio je pobjedu, a bivšem kolegi Norrisu pripomogao je da osvoji drugo mjesto. Russell je u zadnjem krugu dotaknuo zid i izgubio kontrolu nad bolidom, pa je treće mjesto zauzeo Hamilton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamiltona na konferenciji za medije nije moglo zaobići pitanje o dominaciji Red Bulla.

"Ne znam zašto su zaostali toliko, ali dobro je vidjeti da se i drugi bore za više pozicije. Vjerojatno je zato što već rade na bolidu za 2024., dok mi ostali još uvijek radimo na ovogodišnjem bolidu", odgovorio je Hamilton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Max je na kraju završio peti ispred Pereza koji se našao na osmom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ukupnom poretku svjetskog prvenstva vodi Verstappen s 374 boda, drugi je njegov momčadski kolega Perez s 223 boda, dok treću poziciju drži Hamilton sa 180 bodova.

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte što je Mijatović rekao o Modriću:

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo