KREĆE FORMULA 1 SAMO ZA ŽENE? / Ideja postoji i razrađuje se, a realizirat bi se trebala u ljeto 2019. godine

Image
Foto: Screenshot

Ideja je sljedeća – najbolje vozačice svijeta trebale bi se okupiti na istom mjestu i odraditi natjecanje koje bi sadržavalo šest utrka. Raspoređene bi one bile u ljetnim mjesecima 2019.

30.11.2017.
9:29
Screenshot
VOYO logo

Iza ideje stoji jedna tvrtka sa sjedištem u Londonu iz koje se zasad jedino može čuti da podrobnijih informacija nema niti će ih biti u nadolazećim mjesecima jer radi se na istraživanjima i planiranju strategije nečega što kreće od same nule.

Opet, sama ideja nije revolucionarna niti ju svi podržavaju, podsjeća Sky Sports. Takvu je imao i nekadašnji čelnik Formule 1 Bernie Ecclestone koji je zagovarao ideju prvenstva vozačica koje bi se natjecale u Grand Prix vikendima. Navodno su neke vozačice kojima je pristupljeno s idejom izjavile da su skeptične jer bi takvo natjecanje moglo potkopati njihovu poziciju unutar samog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lella Lombardi i Maria Teresa de Filippis jedine su vozačice koje su se natjecale u utrkama Formule 1. Lombardi je na Velikoj nagradi Španjolske 1975. godine osvojila pola boda. Prije tri godine u bolidu Formule 1 sjedila je i Susie Wolff, posljednja žena za upravljačem u elitnom automobilističkom natjecanju. Odradila je nekoliko testnih vožnji i treninga za Williamsovu momčad.

Nažalost, sjećanja su još svježa na Mariju de Villotu koja je testirajući za Marussijinu momčad 2012. godine doživjela nesreću u kojoj je doživjela teške ozljede i izgubila desno oko i osjetila mirisa i okusa. Bolnicu je napustila nakon sedamnaest dana. Umrla je 11. listopada 2013. godine, točno godinu dana nakon prvog pojavljivanja u javnosti poslije nesreće. Uzrok smrti bio je kardiogeni šok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo