KOBEŠČAK UOČI ZAVRŠNOG TURNIRA: / 'Mi smo Jug i uvijek napadamo trofej'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Protiv tako brzog suparnika nikome nije lako igrati'

18.4.2019.
13:29
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Trener Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje Vjekoslav Kobešćak izjavio je u četvrtak, uoči završnog turnira Regionalne vaterpolske lige koji će se u petak i suboti igrati u Zagrebu, kako svaki od četiri sudionika ima valjan razlog očekivati da može doći do trofeja, budući da su tri momčadi sudionici Lige prvaka, a četvrta je igrala u finalu Europskog kupa.

Kobešćak je na konferenciji za medije na bazenu u dubrovačkom Gružu rekao da u ovoj sezoni i Mladost i splitski Jadran protiv Juga imaju pozitivan rezultat, dok Jadran Carine imaju pozitivan rezultat protiv Mladosti i splitskog imenjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kobešćak u polufinalu protiv Novljana očekuje puno bolju igru

"Zapravo se može reći da je svatko svakoga u ovoj sezoni pobjeđivao, što je za nas upozoravajuće", istaknuo je Kobešćak.

Nakon poraza od Szolnokija u Ligi prvaka, Kobešćak u polufinalu protiv Novljana očekuje puno bolju igru i prolaz u finale, a u konačnici i obranili trofej pobjednika natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Respektabilan su protivnik za kojeg sam očekivao da će osvojiti Europski kup. Više su pali psihički, nego kvalitetom", smatra trener Juga.

Uz odličnu zonsku obranu, Kobešćak je kao najjaču stranu Jadran Carina istaknuo individualni i momčadski kontranapad s brzim braničima koji u takvim situacijama daju poseban ritam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Imamo vrlo brzu momčad'

"Protiv tako brzog suparnika nikome nije lako igrati, ali i mi imamo vrlo brzu momčad i nadam se da im možemo parirati i obrambeno i napadački. Zabrinjavajuće što to nismo radili protiv Szolnokija, ali postoje realni razlozi zašto smo u Mađarskoj bili umorni. Ako se gleda forma, mi nismo favoriti, a i imali smo reprezentativnu stanku od mjesec dana", ustvrdio je Kobešćak.

Napomenuo je kako je status Sandra Sukna još uvijek nepromijenjen, premda redovito trenira s prvom momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I dalje svakog dana čekamo odluku o nastavku ili prekidu igračke karijere. On je spreman za natjecateljsku razinu, a o mogućnosti njegova uključenja u natjecateljski dio ne bih spekulirao. To je pitanje za Sandra. Drago nam je da je životno dobro", rekao je Kobešćak.

'Mi smo Jug i uvijek napadamo trofej, ali...'

Kapetan Juga CO Xavi Garcia turnir je ocijenio najtežim u posljednjih šest godina, jer sve četiri momčad imaju priliku osvojiti trofej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U posljednje tri sezone smo bili favoriti, ali sad to ne možemo reći. Mi smo Jug i uvijek napadamo trofej, ali moramo imati punu koncentraciju i odigrati najbolje", rekao je Garcia.

Jugov centar Luka Lozina istaknuo je da, nakon poraza od Szolnokija u Ligi prvaka, momčad želi dokazati da je na kraju sezone u uzlaznoj putanji, premda će turnir biti težak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad veća konkurencija, ove godine nismo bili prvi u ligaškom dijelu, a i ne igramo na domaćem bazenu. Najveći nam je problem što svi misle da imaju šansu protiv nas i svi će stoga biti opasni. Taj trofej nam je imperativ i morat ćemo dati sve od sebe da ga podignemo", naglasio je Lozina.

'Nemamo više što skrivati'

Dvoboj Juga i Jadrana iz Herceg Novog započet će u petak u 18.30 sati, a od 20.15 sati u drugom polufinalu sastat će se domaćin završnog turnira zagrebačka Mladost i splitski Jadran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Žapci' su nastup pred svojim navijačima izborili osvajanjem prvog mjesta nakon ligaškog dijela sa 16 pobjeda, jednim neodlučenim ishodom i samo jednim porazom. Mladost i splitski Jadran u ovoj su sezoni odigrali pet utakmica, Zagrepčani su slavili u četiri, jednom na peterce, a Splićani su pobijedili u nedavnom dvoboju u Ligi prvaka.

"Cijela sezona je vodila ka ovih mjesec dana kada se dijele trofeji. Nemamo više što skrivati. Uostalom, igrali smo protiv sve tri momčadi više puta ove sezone. Više-manje svi sve znamo jedni o drugima, tako da će presuđivat detalji, a i bolja trenutna pripremljenost", izjavio je vratar i kapetan Mladosti Ivan Marcelić koji se oporavio od ozljede i počeo trenirati punim intenzitetom te s optimizmom dočekuje završni turnir Regionalne lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mislim da smo fizički najspremnija momčad u ligi'

"Mislim da smo fizički najspremnija momčad u ligi. Nadam se da ćemo pokazati agresivnost u nadolazećim utakmicama. Svaka čast Jadranu na pobjedi u utakmici odigranoj prije par dana, ali ja vjerujem da smo mi bolja momčad i da ćemo slaviti u petak.”

Sve utakmice bit će odigrane na zatvorenom plivalištu SRC Mladost, a pobjednici polufinala za naslov pobjednika borit će se u subotnjem finalu s početkom u 17 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo