KENIJSKI MARATONAC UČINIO JE NEMOGUĆE: / Istrčao maraton ispod dva sata, ali ipak neće dobiti priznanje

Image
Foto: Profimedia

On je u subotu u Beču odlučio iskušati svoje granice i trčao je neslužbenu utrku od 42 km koju je završio za 1:59.40 minuta, što je gotovo dvije minute brže od svjetskog rekorda

12.10.2019.
10:46
Profimedia
VOYO logo

Kenijac Eliud Kipchoge postao je u subotu prvi čovjek koji je pretrčao 42 km ispod dva sata.

On je u subotu u Beču odlučio iskušati svoje granice i trčao je neslužbenu utrku od 42 km koju je završio za 1:59.40 minuta, što je gotovo dvije minute brže od svjetskog rekorda u maratonu 2:01.39 kojeg je ovaj 34-godišnji olimpijski pobjednik postavio u gotovo istim uvjetima u Berlinu prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekord samo 'za raju'

"Najsretniji sam čovjek na svijetu. Kao da sam prvi sletio na mjesec. Pokazao sam da nijedan čovjek nije ograničen", izjavio je kenijac nakon utrke.

Međunarodna atletska federacija (IAAF) je ranije objavila da neće priznati rezultata jer se ne radi o službenoj utrci. Naime, olimpijac nije imao prave konkurente u ovoj utrci, već je koristio timove "zečeva" kako bi održao visok tempo trčanja. Također, pratio ga je automobil, što ne dopušta IAAF u utrkama koje oni organiziraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42 "zeca", i to redom vrsni atletičari, pomagali su Kenijcu u hvatanju ovog čudesnog vremena. Imao je i pomoć električnog auta koji je zelenim laserima na stazi označavao tempo potreban za rušenje rekorda. Čak je i dostava vode i energetskih gelova bila protiv IAAF-ovih pravila pa je i to razlog zbog kojeg se ovo neće voditi kao službeni rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo