'RISKIRAMO SVOJE ŽIVOTE...' / Kaos na utrci Formule 1 u Japanu! Vladaju nemogući uvjeti, a na stazi se pojavio i kamion. Gasly: 'Mogao sam poginuti'

Image
Foto: Profimedia

Zbog groznih uvjeta na stazi, Gasly nije mogao vidjeti kamion te mu je prošao vrlo blizu

9.10.2022.
10:02
Profimedia
VOYO logo

Danas se održava utrka Formule 1 za Veliku nagradu Japana koja se vozi u Suzuki. Pravi kaos dogodio se odmah na samome početku. Uvjeti su nemogući zbog jake kiše i slabe vidljivosti. Utrka je prekinuta već u trećem krugu nakon što se Ferrarijev Carlos Sainz Jr. izvrtio na startu, a nekoliko vozača bilo je blizu da ga udari.

Utrka je na kraju kasnije i nastavljena, ali je sve obilježio jedan incident. Naime, tijekom utrke na stazi se našao kamion s dizalicom, a vozači nisu bili obaviješteni. I dok je većina pored spomenutog vozila prošla vrlo sporo jer je bila iza sigurnosnog automobila, Pierre Gasly je startao iz boksa te je vozio brže od ostalih kako bi ih sustigao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozač 2014. izgubio život zbog iste situacije

Zbog groznih uvjeta na stazi, Gasly nije mogao vidjeti kamion te mu je prošao vrlo blizu. Francuz je zbog toga poludio pa je krenuo psovati: "Mogao sam poginuti!"

Glavni čovjek Red Bullove F1 momčadi Christian Horner pozvao je na istragu. "U potpunosti neprihvatljivo. Ovdje smo izgubili Julesa Bianchija. Ovo se ne smije dogoditi!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o slučaju iz 2014. godine koji se također dogodio u Japanu na Suzuki. Jules Bianchi (25) udario je u kamion koji je pored staze uklanjao drugi bolid. Bianchi je preminuo nakon devet mjeseci borbe za život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na incident upozorio i Norris

Vozač McLarena Lando Norris na Twitteru je prokomentirao današnji incident: "Kako se ovo dogodilo!? Prije nekoliko godina smo izgubili život u ovakvoj situaciji. Riskiramo svoje živote, posebice u ovakvim uvjetima. Želimo se utrkivati. Ali ovo… Neprihvatljivo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Max Verstappen bi u ovoj utrci i teoretski mogao osigurati svoj drugi uzastopni naslov, i to četiri utrke prije kraja sezone, ako osvojili osam bodova više od svog najbližeg pratitelja Leclerca. To će se dogoditi ako pobijedi uz dodatni bod za najbrži krug ili ako pobijedi, a Leclerc ne osvoji drugo mjesto.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo