KAKAV PEH: / Umjesto u borbi za odličje, hrvatska uzdanica završila u bolnici

Image
Foto: PIXSELL, Danijel Berković

Posljednjeg dana drugog taekwondo Grand Prixa sezone u turskom Samsunu na tatami je izašlo preostalo troje hrvatskih predstavnika - Ana Zaninović, Martina Zubčić i Filip Grgić.

20.9.2015.
16:06
PIXSELL, Danijel Berković
VOYO logo

Ana Zaninović je u prvom kolu bila slobodna, a u drugom je pobijedila Švicarku Manuelu Bezzole 13:11. Nažalost, Ana je u toj borbi dobila nezgodan udarac u ruku zbog čega je umjesto u četvrtfinale morala na slikanje ruke kako bi se utvrdila težina ozljede. Tako je ostala na diobi petog mjesta, te na olimpijskoj ljestvici 'podebljala' konto za novih 8,64 boda koliko je osvojila i prva pratiteljica Kim Sohe iz Koreje. U Aninoj kategoriji se već sada može naslutiti prava drama do kraja kvalifikacija jer šest cura se bori za preostala tri mjesta koja vode u Rio.

Grgić blizu pobjede protiv svjetskog prvaka

U istoj olimpijskoj kategoriji do 57 kilograma Martina Zubčić je svladala Kanađanku Evelyn Gondu 7:5, a odličnu predstavu protiv Nikite Glasnović na koncu ipak nije uspjela pretočiti u pobjedu te je natjecanje okončala na devetom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini hrvatski muški predstavnik trećeg dana natjecanja Filip Grgić u 1. kolu kategorije do 68 kg pobijedio je Amerikanca Terrenca Jenningsa 8:5 da bi u dramatičnoj borbi protiv svjetskog, europskog i olimpijskog pobjednika Turčina Serveta Tazegula izgubio u posljednjim sekundama borbe rezultatom 17:18 iako je u nekoliko navrata imao i do pet bodova prednosti.

Podsjetimo, Iva Radoš je u Samsunu u petak u kategoriji preko 67 kg osvojila brončano odličje. U petak i subotu nastupili su Vedran Golec, Marina Sumić i Lucija Zaninović, ali nisu imali previše razloga za slavlje jer su zaustavljeni u svojim prvim nastupima. Posljednji, treći Grand Prix je na rasporedu u Manchesteru sredinom listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo