KAKAV ČUDESAN DAN: / Zamalo otišao u povijest jedan od najimpresivnijih rekorda

Image
Foto: AFP

Iako je ostao u sjeni Usaina Bolta, autor najboljeg rezultata dana na Svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu je Amerikanac Christian Taylor.

27.8.2015.
15:37
AFP
VOYO logo

On je obranio naslov svjetskog prvaka u troskoku, ali napravio je to na impresivan, zapanjujući način. Aktualni olimpijski pobjednik je do zlata došao skokom od 18,21 metra! Samo osam centimetara ga je dijelilo od svjetskog rekorda koji je prije 20 godina srušio legendarni britanski atletičar Jonathan Edwards.

Drugi rezultat svih vremena

Kako se i očekivalo, borba za svjetski tron se vodila između Taylora i Kubanca Pedra Pabla Picharda. Njih su dvojica ove sezone od troskoka napravili šlager disciplinu, prije Pekinga su zajedno četiri puta preletjeli 18 metara, svaki po dvaput.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ptičjem gnijezdu je to uspjelo samo 25-godišnjem Tayloru, a čudesan skok, drugi po daljini svih vremena, ostvario je u posljednjoj seriji. Pichardo mu je nakon toga odgovorio sa 17,73, ali to je ovom prilikom bilo dovoljno samo za srebro. Bronca je pripala bivšem svjetskom prvaku, Portugalcu Nelsonu Evori (17,52).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Felix može i na 400 metara

Amerikanka Allyson Felix triput je bila svjetska prvakinja na 200 metara, a u Ptičjem gnijezdu je prvi put okrunjena na dvostruko dužoj dionici. Slavila je u vremenu 49.26 sekundi, što joj je osobni rekord i najbolji ovosezonski svjetski rezultat. Srebro je pripalo Bahamki Shaunae Miller (49.67), a bronca Jamajčanki Shericki Jackson (49.99).

Poljakinja Anita Wlodarczyk nedavno je postala prva žena u povijesti koja je bacila kladivo preko 80 metara (81,08). Ponovila je to i u Pekingu; bila je doduše nešto 'kraća', ali i 80,85 joj je bilo sasvim dovoljno za zlato i rekord svjetskih prvenstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo