NOVE PRETPOSTAVKE

JOŠ UVIJEK IMA NADE ZA SCUHMACHERA: Stručnjak za neurologiju tvrdi da bi se F1 legenda mogla oporaviti

“Čini se da su pacijenti svjesniji nego što smo mislili da je moguće”, rekao je doktor Obermann.

ČETIRI GODINE OD TRAGEDIJE I DALJE JE SVE OBAVIJENO VELOM TAJNE: Na današnji dan 2013. na skijanju je teško stradao Michael Schumacher

Michael Schumacher jučer je napunio 49 godina. Prošlo je nešto više od četiri godine od njegove nesreće na skijanju od koje se još nije uspio u potpunosti oporaviti. Nakon što je neko vrijeme bio u induciranoj komi, otpušten je iz bolnice u Grenoble te se oporavlja u obiteljskoj vili u Švicarskoj.

O njegovom stanju ne zna se gotovo ništa i česta su nagađanja hoće li se ikada moći oporaviti. Ako je vjerovati doktoru Marku Obermannu, direktoru Centra za neurologiju u Asklepios klinici u Seesenu, nade još ima:

‘Mnogi se mogu vratiti u život’

“Ne treba gubiti nadu. Prema švedskoj studiji, između 30% i 40% pacijenata povrate svijest unutar četiri godine. Mnogi se mogu vratiti u život i gledati svoju djecu i unučad kako rastu, što planiraju te što se događa s njihovim obiteljima i prijateljima”, rekao je doktor Obermann, a prenosi The Express.

Dodao je i kako briga koju trenutno ima može uvelike utjecati na njegov oporavak:

“Čini se da su pacijenti svjesniji nego što smo mislili da je moguće. Dodir njegove supruge po ruci ili glas kćeri mogu imati velik utjecaj.”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr