JOŠ JEDNA VELIKA MEDALJA ZA BRAĆU SINKOVIĆ: / U prvoj sezoni u novoj disciplini ulovili svjetsko srebro

Image

Hrvatski veslači Martin i Valent Sinković osvojili su srebrnu medalju u dvojcu bez kormilara na Svjetskom prvenstvu u američkom Bradentonu.

30.9.2017.
16:46
VOYO logo

Nakon što su pokorili svijet u dvojcu na pariće Martin i Valent su odlučili potražiti novi izazov u dvojcu bez kormilara u kojem se vesla s jednim veslom što je itekako velika promjena. No, već u prvoj sezoni su Sinkovići dokazali da su i u novoj disciplini svjetski vrh, a samo im je malo nedostajalo da osvoje i zlato na Floridi.

Talijani brži 34 stotinke

Na polovici staze su naši veslači bili na drugom mjestu, a onda su pojačali ritam, zasjeli na vrh i u posljednjih 500 metara ušli s dvije sekunde prednosti pred konkurencijom. No, u samom finišu nisu se uspjeli oduprijeti napadu Talijana Mattea Loda i Giuseppea Vicina koji su na kraju osvojili zlato s vrlo brzih 6:16.22 minuta. Sinkovići su zaostali 34 stotinke, dok su Novozelanđani Thomas Murray i James Hunter do bronce stigli s više od četiri i pol sekunde zaostatka za Lodom i Vicinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za braću Sinković ovo je već šesta medalja sa svjetskih prvenstava i to u trećoj različitoj disciplini. U četvercu na pariće su bili dva puta zlatni i jednom brončani, u dvojcu na pariće su osvojili dva zlata, a sada imaju i srebro u dvojcu bez kormilara. Usto su osvojili i olimpijsko srebro u četvercu na pariće iz Londona 2012. te su aktualni olimpijski pobjednici u dvojcu na pariće.

U nedjelju, posljednjeg dana ovogodišnjeg SP-a, u finalu samaca nastupit će još jedan hrvatski adut Damir Martin, aktualni olimpijski doprvak u toj disciplini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo