ODLAZAK LIJEPE JESS

JEDNA OD NAJTEŽIH ODLUKA U ŽIVOTU: Britanska sportska ikona objavila kraj karijere

Jedna od najboljih atletičarki ovog desetljeća, britanska višebojka Jessica Ennis-Hill (30), objavila je u četvrtak završetak karijere.

Ennis-Hill je bila svjetska prvakinja u sedmoboju 2009. u Berlinu i lani u Pekingu. Posebno je impresivan ovaj drugi naslov jer ga je osvojila samo 13 mjeseci nakon što je rodila prvog sina. Iza sebe ima i europski naslov iz Barcelone 2010., a iste je godine bila i svjetska dvoranska prvakinja u petoboju.

ŽENA, MAJKA, SVJETSKA PRVAKINJA: Samo 13 mjeseci nakon poroda osvojila zlato

Londonsko zlato

Najblistaviji trenutak karijere doživjela je 2012. kada je osvojila olimpijsko zlato pred domaćim navijačima u Londonu. Bila je zaštitno lice tih Igara, jedna od najvećih zvijezda, domaća je javnost na nju stavila veliki pritisak, ali uspjela mu se othrvati i postati olimpijska pobjednica. U Rio de Janeiru prije dva mjeseca nije uspjela obraniti zlato, ostala je 35 bodova iza Belgijanke Nafissatou Thiam.

“Sretna sam što sam imala tako čudesnu karijeru u sportu koji volim. Odluka o umirovljenju je jedna od najtežih koju sam morala donijeti, ali znam da je ispravna. Uvijek sam govorila da želim napustiti sport dok sam još na visokoj razini i da ne želim žaliti ni za čime. Mogu reći da tako i jest”, napisala je lijepa Jessica na Instagramu.

Povratak na Net.hr