ČUDOTVORAC

IZBORNIK SE SLOMIO PRED KAMERAMA NAKON POVIJESNE BRONCE: ‘Poseban motiv bile su nam njegove pogrdne izjave, a ovo će ući u anale’

Nakon utakmice pred kamere je stao izbornik Nenad Šoštarić, koji je u jednom trenutku čak i pustio suzu

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija priredila je senzaciju osvojivši brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Danskoj nakon što je u susretu za broncu u Herningu pobijedila domaćina sa 25-19 (11-11).

Prva je to medalja za hrvatski ženski rukomet na velikim natjecanjima i sasvim sigurno jedna od najvećih senzacija u povijesti europskih prvenstava. Nakon utakmice pred kamere je stao izbornik Nenad Šoštarić, koji je u jednom trenutku čak i pustio suzu.

“Kaj možete reći, kaj čovjek može reći, ponosan sam do neba. Igrali smo savršeno obrani i napadu, igrali smo pametno, imali smo strašnu motivaciju zbog njihovog bivšeg izbornika, tog eksperta i analitičara, koji je rekao da nemamo niti jedan posto šanse protiv njih. Zbog tog njegovog velikog znanja i ekspertize smo imali itekakvog motiva, on si je našao za pravo da komentira naš rukomet”, govorio je u jednom dahu izbornik i zatim nastavio o velikoj pobjedi.

ProfimediaFoto: Profimedia

“Ovo što su cure napravile je povijest, ovo će ući u anale cijelog hrvatskog sporta… Igrali smo taktički sjajno, nismo se žalili da Tea Pijević nije spavala dvije noći radi bolesti, ukočen joj je vrat bio, okrenuli smo se sebi i nismo se žalili. Ovo je noć da Hrvatska slavi, u naš rukomet vrijedi ulagati, da se ne prati rukomet samo od siječnja do siječnja, ali valjda će sada pratiti od prosinca do prosinca”, zaključio je Šoštarić, koji je usput pustio i suzu radosnicu i progutao koju knedlu.

Na kraju su mu u zagrljaj skočile njegove rukometašice i počele slaviti s njim.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr