Bolt se čudio

INCIDENT NA DODJELI MEDALJA: “Vidio sam strah u majčinim očima”

Do neugodnog je incidenta došlo u ponedjeljak na Svjetskom prvenstvu u atletici tijekom ceremonije dodjele odličja najboljim svjetskim sprinterima, predvođenima jamajčanskom ‘munjom’ Usainom Boltom.

U trenutku kad se spremao primiti srebrnu medalju, američki atletičar Justin Gatlin primijetio je da mu nepoznati muškarac na tribini verbalno zlostavlja majku, točnije urla na nju. I dok je predsjednik Međunarodne atletske federacije (IAAF) Lamine Diack odlazio do Bolta da mu oko vrata stavi zlato, Gatlin je počeo prstom prijetiti i vikati u smjeru čovjeka koji je vrijeđao njegovu majku.

“Ovo je prešlo granicu”

Dan ranije Gatlin je kao veliki favorit na 100 metara izgubio od Bolta što je velik dio svjetskih medija popratio kao ‘pobjedu dobra nad zlom’. Gatlin je, naime, dvaput u karijeri bio pozitivan na doping-testu, a doživotnu je suspenziju izbjegao samo zbog suradnje s istražiteljima. Među ljubiteljima atletike stoga baš i nije popularan, a i mediji su ga uzeli na zub. Za pretpostaviti je da je upravo zbog toga žrtvom postala i njegova majka s kojom je Gatlin razgovarao neposredno uoči dodjele medalja.

“Ne želim da kritike upućene meni utječu na moju obitelj. Ovo je prešlo granicu koja se može tolerirati. Vidio sam strah u očima svoje majke”, rekao je 33-godišnji Amerikanac nakon incidenta.

Povratak na Net.hr