NA PONOS NACIJE: / Hrvatska ima još jednog jakog aduta na Olimpijskim igrama

Image
Foto: AFP, KAZUHIRO NOGI
17.4.2016.
0:40
AFP, KAZUHIRO NOGI
VOYO logo

Čakovčanin koji je u Pekingu 2008. godine osvojio srebro na konju s hvataljkama te ostao bez finala četiri godine poslije na OI u Londonu, pokušat će u Rio de Janeiru osvojiti zlatno olimpijsko odličje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastup u Rio de Janeiru osigurao je sigurno izvedenim vježbama i ujednačenim nastupima na svim spravama, a prema očekivanjima, zablistao je na konju, na kojem je nakon dvije rotacije imao drugu najbolju ocjenu (15.200). Bolji je bio jedino Bjelorus Andrej Lihovcij (15.241), zbog više startne ocjene, ali Ude je za svoju izvedbu bio bolje ocijenjen.

Uspio u naumi

Čakovčanin je za vježbu na ručama i na tlu dobio ocjenu 14.200, na preči 14.100, u preskoku 14.333, a najslabije je bila ocijenjena njegova izvedba na krugovima (13.566). Na kvalifikacije je otišao sa željom da ostvari ukupan zbroj ocjena 86.000 i u tome je gotovo i uspio. No, i završnih 85.599 bilo je dovoljno da Hrvatska u Filipu Udeu dobije još jednog putnika Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priliku da se pridruži 29-godišnjem Čakovčaninu, u nedjelju će imati 17-godišnja Splićanka Ana Đerek. Prva skupina višebojki će s vježbama započeti u 15.30 sati po hrvatskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo