IDEMO, ANDREA: / Hrvatska uzdanica u lovu na rekord i finale!

Image
Foto: Pixsell, Boris Ščitar

Andrea Ivančević na najbolji je mogući način najavila nastup na Svjetskom dvoranskom atletskom prvenstvu koje se do nedjelje održava u američkom Portlandu.

18.3.2016.
13:09
Pixsell, Boris Ščitar
VOYO logo

Najbrža Hrvatica je prije dva tjedna istrčala hrvatski rekord na 60 metara prepone, popravila za tri stotinke osobni rekord koji sad iznosi 7,94 sekunde. Nastup u češkom Jablonecu lansirao je Andreu među najbolje u svijetu.

'Cilj - rekord i finale'

"Očito mi odgovara Češka, tamo sam i lani istrčala rekord na Europskom dvoranskom prvenstvu. Dobro smo radili ove zime na Tenerifima, tamo je bilo toplo, odlično se osjećam. Spremna sam za rekorde. Rezultat iz Jabloneca odličan mi je pokazatelj za ljetnu sezonu, za 100 metara prepone", kazala je Andrea Ivančević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutačno je 12. na svjetskoj listi najboljih rezultata. Od Europljanki su brže samo Njemica Cindy Roleder i Britanka Tiffany Porter, uz čak 11 Amerikanki, od kojih Brianna Rollins ima rezultat sezone (7,76).

Image
Foto: AFP, OLIVIER MORIN
Image
Foto: AFP, OLIVIER MORIN

Brianna Rollins

"Dobro je što na SP-u mogu biti samo tri Amerikanke, to nama ostalima otvara prostor. Cilj mi je ponovno istrčati rekord na SP-u i ući u finale. Sve djevojke su došle spremne, rezultat će ovisiti o trenutku", pojasnila je Ivančević svoje ambicije za Portland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Popričam sama sa sobom'

Naša atletičarka na stazu izlazi u noći s petka na subotu (1.35) po našem vremenu. Kvalifikacije su otkazane, a u finale će ući po dvije prvoplasirane preponašice iz triju polufinalnih skupina, te još dvije najbrže po vremenu. Finale je na rasporedu isti dan u 4.35 sati po našem vremenu.

"Bit će najvažnije pripremiti se za jednu utrku i pokušati se ne potrošiti, tjelesno i psihički, do finala. Prošle godine mi je nastup na EP-u u Pragu bio dobra škola. Tada sam došla do finala, ali sam se ipak malo iscrpila, ostavilo je to traga."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Boris Scitar
Image
Foto: PIXSELL, Boris Scitar

Andrea Ivančević

Trener Igor Čordaš uvijek hvali Andreinu iznimnu psihičku snagu. Najbrža Hrvatica prava je "lavica" na stazi, kako je trener zove.

"Volim se boriti, natjecati, volim pobjeđivati. Ne osjećam pritisak uoči utrke, ništa što bi me kočilo. Uoči nastupa odradim i mali mentalni trening, koncentriram se i to je to. Kada zatreba, malo i popričam sama sa sobom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nemamo dobre uvjete'

Prošle godine, Andrea je bila na pragu senzacionalnog uspjeha. Vodila je u utrci polufinala na 100 metara prepone na SP-u u Pekingu, ali je zapela na pretposljednjoj preponi, iako je u tom trenutku bila vodeća, uz aktualnu svjetsku prvakinju Briannu Rollins.

"To mi je bila škola, ogromno iskustvo. Ali, prepone su takva disciplina, ne dopuštaju ni najmanju pogrešku, sve se kažnjava."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će na Olimpijskim igrama u Riju ovog ljeta imati nikad brojniju atletsku delegaciju. Normu ima već 11 atletičara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda nas bude još i više. Drago mi je da se atletika tako razvija, iako baš i nemamo dobre uvjete za rad. Svi koji su izborili nastup, imaju vrhunski rezultat, jer više nema slabije B-norme, nego je samo jedna, mnogo jača norma. Veselim se što smo u takvom broju, navijamo jedni za druge", opisala je Andrea hrvatski atletski bum za nadolazeće OI.

Mihaljević u finalu kugle

Od prošlog ljeta, Ivančević je diplomirana kineziologinja i nakon sportske karijere želi ostati u atletici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Atletika je moj život, voljela bih ostati u sportu, zato sam i studirala kineziologiju", zaključila je Andrea.

Dodajmo da će Hrvatsku u Portlandu predstavljati i Filip Mihaljević u bacanju kugle. Zbog manjeg broja prijavljenih natjecatelja, on je izravno u finalu koje je također na rasporedu u noći s petka na subotu, u 2.45 po našem vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo