NA DUŽE VRIJEME

HRVATSKI REPREZENTATIVAC TEŠKO SE OZLIJEDIO! Trener pobijesnio: ‘On na ovu utakmicu nije trebao niti ići’

Hrvatski vaterpolo reprezentativac Xavi Garcia slomio je šaku u utakmici Svjetske lige protiv Nizozemske, objavio je na svojim stranicama VK Jug CO.

Utakmicu Svjetske lige protiv Nizozemaca, Xavi Garcia neće pamtiti po dobrom. Naime, u utorak 10. siječnja u Eindhovenu, u jednom kontaktu s protivničkim igračem, Garcia je zadobio ozljedu za koju je naknadnim pregledom ustanovljeno da je prijelom šake.

Mora na operaciju

”Prema meni dostupnim informacijama, a po rengenskim snimkama koje sam dobio iz bolnice u Eindhovenu, posve je izvjesno da se radi o prijelomu šake koji će biti stabiliziran operacijski, što se planira napraviti odmah po Xavijevom povratku u Dubrovnik”, rekao je klupski liječnik Marko Margaritoni.

Trener Juga Vjekoslav Kobešćak rekao je kako Garcia na ovu utakmicu nije trebao niti ići.

‘Xavijeva ozljeda nam dosta komplicira sezonu’

”Na žalost ovo je već treći put u manje od godine dana da nam se igrači iz reprezentacije vraćaju ozljeđeni. Razumljivo mi je kad se radi o velikim natjecanjima, ali na utakmice Svjetske lige u kojima se ne nastupa u najboljem sastavu, moje je mišljenje da Xavi nije trebao ni ići. Kod starijih igrača treba dozirati nastupe kako u klubu tako i u reprezentaciji. Xavijeva ozljeda nam dosta komplicira sezonu, ali nadamo se njegovom što bržem oporavku i povratku u bazen. Nakon bolesti Pava Markovića ovo je već drugi igrač koji će biti van stroja na duži period i nadam se da je tu nedaćama kraj i da ćemo do kraja sezone biti zdravi i u punom sastavu”, rekao je Kobešćak.

Inače, hrvatska vaterpolo reprezentacija u 3. kolo Svjetske lige pobijedila je u Eindhovenu Nizozemsku rezultatom 18-7.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr