Doček olimpijaca

HRVATSKI JUNACI SE VRATILI KUĆI: ‘Iznenađeni smo količinom pozitivne energije, to nas je podizalo. Hvala vam’

U zagrebačku Zračnu luku Pleso u subotu poslijepodne su sletjela tri hrvatska odličja s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. Kući su se vratili Sandra Perković, Šime Fantela i Igor Marenić te Tonči Stipanović.

Zlatnoj bacačici diska Sandri Perković koja je u Riju obranila londonski naslov, olimpijskim pobjednicima u klasi 470 Fanteli i Mareniću, te njihovom srebrnom kolegi priređen je svečani doček na kojem je prisutna bila i pomoćnica ministra za sport Janica Kostelić.

‘Hvala što ste vjerovali’

“Želim vam reći da ste privilegirani jer se možete baviti onime što stvarno volite i u čemu uživate, bez obzira bilo to na vrhunskoj razini ili samo kao rekreacija. Želim vam da što dulje ustrajete, da budete što zdraviji i da postižete ono što si sami zacrtate”, poručila je doministrica koja se ranije vratila iz Brazila.


Sandri Perković su dočeci u zračnoj luci već postali uobičajeni. Četverostruka europska prvakinja, svjetska prvakinja iz Moskve i peterostruka osvajačica Dijamantne lige nije razočarala ni u Riju iako je bilo vrlo dramatično. Finale je izborila tek trećim hicem, a u finalu je imala samo jedan ispravan hitac. Jedan, ali zlata vrijedan.

“Svima veliko hvala što ste navijali i što ste vjerovali u mene. Svako finale je izrazito teško i zato hvala što ste vjerovali u mene do zadnje serije. Što sam pokazala koliko vrijedim na malo dramatičniji način”, rekla je Sandra.

‘Idemo se veseliti’

Fantela je istaknuo da su on i Marenić Igre dočekali nikad spremniji, a njegov kolega iz pobjedničkog broda je dodao:

“Hvala što ste došli i što ste nas pratili. Vodim naše stranice na društvenim mrežama i stvarno sam bio iznenađen količinom pozitivne energije koja je pristizala. To nas je podizalo. Hvala vam i idemo se sada veseliti.”

Povratak na Net.hr