RUŽNI KOMENTARI

HRVATSKA SPORTSKA HEROINA U SUZAMA: ‘Plakala sam od tuge. Kako netko može biti tako zločest?’

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak priznala je u intervjuu za Sportske novosti da se nakon povratka iz Rio de Janeira mnogo puta morala suočiti sa sumnjama u doping.

Kolak je u Rio došla nakon bronce na Europskom prvenstvu u Amsterdamu, ali ipak ju je malo tko vidio u najužem krugu kandidatkinja za medalju, a kamoli za zlato. No, 21-godišnja Ludbrežanka je u najvažnijem trenutku dosegla najvišu razinu: najprije je srušila hrvatski rekord u kvalifikacijama (64,30), da bi u finalu bacila koplje još dalje (66,18) i senzacionalno osvojila zlato.

‘Čuješ i ne vjeruješ’

Nagli napredak u samo godinu dana očito je kod nekih izazvao sumnju, ali nažalost i vrlo zločeste komentare. Sara ne skriva koliko joj to teško pada.

“Da samo znate koliko sam puta čula ili pročitala nakon Rija ‘hoćemo li čekati dva tjedna da dođu nalazi pa da onda slavimo’. Čuješ i ne vjeruješ. Dovodila bih se u situacije da bih plakala od tuge kako netko može biti toliko zločest, ali na sreću, na vrijeme sam se skulirala. Nisam dopustila da mi sve to što sam napravila netko uništi glupim izjavama”, istaknula je Sara.

SANDRA POMAŽE ČUDU IZ LUDBREGA: Najbolja hrvatska atletičarka pokrenula akciju vrijednu divljenja

“Da, atletika je posljednje dvije sezone pod posebnim povećalom, ali čekajte, zar je atletika jedini sport u kojem se može koristiti doping? I zar se u svakoga tko napravi rezultat mora sumnjati i upirati prst u njega? Sigurna sam, da se želi očistiti sport od dopinga, očistili bi ga, ali to nekome, nekima velikima, ne ide u prilog”, zaključila je hrvatska atletičarka.

Povratak na Net.hr