EUROPSKO PRVENSTVO

HRVATSKA SLAVI SVOJE JUNAKE: Pokorili konkurenciju i osvojili zlato

Hrvatski trapaši Josip Glasnović, Giovanni Cernogoraz i Kristijan Kancelar osvojili su zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji na Europskom prvenstvu u gađanju letećih meta koje se održava u talijanskom Lonatu, dok je Josip Glasnović osvojio srebro u pojedinačnoj konkurenciji.

Glasnović, Cernogoraz i Kancelar su osvojili zlato sa 360 pogođenih meta. Drugo mjesto osvojila je Češka s dvije mete manje, a domaćin Italija je na trećem mjestu sa 356 pogođenih meta.

Glasnović je u pojedinačnoj konkurenciji stigao do finala u kojem je izgubio nakon dodatnog raspucavanja od Talijana Massima Fabbrizija. Obojica su nakon finalnog dijela bili izjednačeni sa po 14 pogođenih meta, pa se krenulo sa raspucavanjem gdje je sretniji bio Fabrizzi. Treće mjesto osvojio je Portugalac Joao Azevedo.

Glasnović je u kvalifikacijama bio treći sa 121 metom. Giovanni Cernogoraz je imao 120 pogodaka, pa je morao u raspucavanje sa još četvero strijelaca za ulazak u polufinale. Nažalost, nije uspio pa je na koncu osvojio sedmo mjesto. Kristijan Kancelar je sa 119 pogođenih meta osvojio 13. mjesto

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr