HRVATSKA OSIGURALA PLASMAN NA ZAVRŠNI TURNIR EUROKUPA: / Evo što to točno znači za Barakude

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Odličan rezultat Barakuda daje nam razloga za dodatni optimizam

29.1.2019.
18:31
Grgo Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su reprezentaciju Rumunjske sa 11-7 (2-2, 2-0, 3-3, 4-2) u utakmici 4. kola skupine D Europa kupa / Svjetske lige odigranoj u Izvoranima, čime su naši reprezentativci osigurali plasman na završni turnir Europa kupa koji će biti održan u Zagrebu od 5. do 7. travnja.

Hrvatsku su do druge pobjede u ovom natjecanju predvodili Loren Fatović sa četiri pogotka te Ante Visković, Ivan Buljubašić i Luka Lozina koji su postigli po dva gola svaki. Jednom je strijelac bio Luka Lončar. Kod Rumunja su po dva pogotka postigli Negrean, Gheorghe i Georgescu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je iz tri utakmice sakupila sedam bodova i vodeća je u skupini s dva boda prednosti pred drugoplasiranom Srbijom, dok je Rumunjska treća bez ijednog boda. Hrvatska će sljedeću, posljednju utakmicu u skupini odigrati 12. ožujka kao domaćin protiv Srbije, a srpski vaterpolisti će prethodno, 19. veljače, ugostiti Rumunjsku. Obje utakmice nemaju rezultatski značaj, jer su Hrvatska i Srbija izborile plasman na završni turnir Europa kupa, odnosno europskog dijela kvalifikacija za Superfinale Svjetske lige.

Jure još jedan naslov

Na završni turnir Europa kupa, koji će biti odigran u Zagrebu na bazenu uz Savu od 5. do 7. travnja, plasirat će se po dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiri skupina, tako da će hrvatski ljubitelji vaterpola imati priliku na djelu vidjeti najbolje europske, odnosno svjetske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S tog turnira će tri najbolje reprezentacije izboriti mjesto na Superfinalu Svjetske lige, a Europa bi mogla imati i četvrtog predstavnika bude li završni turnir održan na tlu Starog kontinenta. Prošlogodišnji naslov pobjednika Svjetske lige brane vaterpolisti Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo