HRVATSKA BEZ ČETVRTFINALA SP-A: / U dramatičnoj završnici propuštena velika prilika

Image
Foto: PIXSELL

Velika drama otišla je na stranu Brazila

3.5.2018.
23:32
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Svjetskog ekipnog prvenstva u švedskom Halmstadu nakon što je u susretu osmine finala nakon velike drame izgubila od Brazila 2-3.

Pitanje pobjednika razriješeno je u petom setu petog meča, koji je otišao na brazilsku stranu. Hrvatska je prije toga vodila 1-0 i 2-1, a u petom meču je Tomislav Pucar imao 2-0 u setovima, ali nije izdržao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podvig

Već je sam plasman u osminu finala predstavljao pravi podvig posebice jer su naši reprezentativci do njega došli pobjedom u skupini protiv Južne Koreje, jedne od najboljih svjetskih reprezentacija. Koreja dotad u skupini nije izgubila niti jedan susret i to sve je ostvarila bez izgubljenog meča.

Pobjedom protiv Koreje hrvatska reprezentacija se probila među 12 najboljih u svijetu, a protiv Brazila je bila korak do četvrtfinala u kojem bi je čekala Njemačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je povela 1-0 nakon što je Andrej Gaćina pobijedio Gustava Tsuboija sa 3-1 (11-6, 11-7, 12-14, 11-9). Izjednačio je Hugo Calderano pobijedivši Tomislava Pucara sa 3-1 (11-9, 8-11, 11-9, 11-6). Treći meč donio je veliku borbu između Frane Kojića i Erica Joutija. Hrvatski igrač je vodio 1-0 i 2-1 u setovima, no Brazilac je oba puta izjednačio. U odlučujućem, petom setu Kojić je poveo 6-1 i veliku prednost sačuvao do kraja dobivši peti set 11-7 za vodstvo naše reprezentacije 2-1.

Uslijedio je okršaj između Gaćine i Calderana u kojem bi pobjeda našeg igrača odvela Hrvatsku u četvrtfinale. Najbolji hrvatski igrač je dobio prvi set 11-6, no Brazilac je uzvratio osvojivši iduća dva (5-11, 8-11). Četvrti set je ponovo otišao na hrvatsku stranu (11-7) pa je odluka pala u petom setu. Nažalost, jedan od najboljih južnoameričkih stolnotenisača je odlično otvorio peti set. Poveo je 6-2 i 8-3 i veliku prednost sačuvao do kraja. Na koncu je dobio set rezultatom 11-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasplet

U odlučujućem, petom meču snage su odmjerili Pucar i Tsuboi. Hrvatski stolnotenisač je sjajno ušao u meč i dobio j prva dva seta (11-9, 11-8), no Brazilac je uzvratio izjednačivši na 2-2 (12-10, 11-7). Tako je odluka o putniku u četvrtfinale razriješena u petom setu petog meča. Brazilac je cijelo vrijeme vodio s dva razlike, Pucar se približio na 9-10 spasivši jednu meč loptu, ali nije uspio i drugi i Tsuboi je sa 12-10 u petom setu osveo Brazil u četvrtfinale.

U ostalim susretima četvrtfinala sastaju se Japan i Koreja, Engleska i Švedska, dok će Kina igrati protiv Austrije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike