HRVATICE ODLIČNO OTVORILE JAKI TURNIR: / Pali su domaćini, slijedi veliki izazov

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Najbolja je bila standardno kapetanica Samanta Fabris

27.6.2019.
8:24
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatske odbojkašice uspješno su otvorile nastupe na FIVB-ovu World Challenger Cupu u Peruu. Hrvatice su s 3-1 (25:23, 19:25, 25:17, 31:29) svladale domaćina i tako se najavile da bi mogle osvojiti ulaznicu za Ligu nacija koja ide pobjedniku.

Hrvatska je osvojila oba izjednačena seta, prvi i četvrti u kojemu je odigrano 60 poena. Najuvjerljivije su djevojke izbornika Santarellija bile u trećem setu nakon što su Peruanke izjednačile na 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otvorili smo turnir pobjedom, to je i bilo najbitnije. Nismo pokazali igru na najboljoj razini, bilo je puno oscilacija i grešaka, ali uspjeli smo u drami u četvrtom setu na kraju uzeti set i pobjediti. Tri vrlo bitna boda tu su", izjavila je nakon utakmice kapetanica Samanta Fabris koja je s 13 poena bila najučinkovitija u hrvatskoj reprezentaciji.

Revanš s Češkom

Sljedeću utakmicu Hrvatice (petak 03:00) igraju protiv Češke koja je za vikend svladala Hrvatsku u finalu Zlatne europske lige, pa je ovo prilika za brzi revanš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sutra nam je vrlo važan meč s ekipom koji znamo vrlo dobro budući da smo s njom prije nekoliko dana igrali. Njihov stil igre drugačiji je nego od igre Perua, ali moramo igrati puno bolje nego u Hrvatskoj kako bismo ih pobijedili", rekao je izbornok Santarelli.

"Za Češku smo se dobro spremile i mislim da možemo lako pobijediti. Peru smo mogli pobijediti još lakše, ali imali su domaće navijače i lijepu atmosferu. Ipak, pokazali smo da kada igramo svoju igru možemo pobijediti svakoga, a to očekujem sutra protiv Češke", dodala je srednja blokerica Ema Strunjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo