HRVATI IZLAZE NA BORILIŠTA: / Ponosni barjaktar prvi će u lov na dobar rezultat u Pjongčangu

Image
Foto: AFP

Na borilišta na ZOI u Pjongčangu prvi će od Hrvata izaći naš barjaktar Natko Zrnčić Dim.

10.2.2018.
14:02
AFP
VOYO logo

Drugog natjecateljskog dana na XXIII. Zimskim olimpijskim igrama u južnokorejskom Pjongčangu održat će se natjecanja u 10 sportova od kojih će se odličja dijeliti u biatlonu, skijanju slobodnim načinom, snowboardu i brzom klizanju, a od hrvatskih sportaša nastupit će alpinci Natko Zrnčić Dim i Filip Zubčić u spustu te trkači Edi Dadić i Krešimir Crnković u skiathlonu.

PONOSNI HRVATSKI BARJAKTAR ZRNČIĆ DIM: Evo kako se osjećao i što je rekao čovjek koji je vinuo hrvatsku zastavu u zrak na Olimpijskom stadionu

HRVATI SE ZAGRIJAVAJU ZA ONO PRAVO: Zrnčić Dim 52, Zubčić 53 na trećem treningu spusta

Zrnčić Dim imat će startni broj 34 a Filip Zubčić 49

Natko Zrnčić Dim bit će prvi od hrvatskih sportaša koji će nastupiti na Igrama u Pjongčangu i to u spustu koji će se održati na stazi Jeongsean u Yongpyong resortu s početkom u 3 sata sata po hrvatskom vremenu. Zrnčić Dim imat će startni broj 34 a Filip Zubčić 49.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nordijci Edi Dadić i Krešimir Crnković nastupit će u disciplini skiathlon koja započinje u 7.15 sati po hrvatskom vremenu. U skiathlonu natjecatelji prvih 15 kilometara trče klasičnim stilom u kojem im skije moraju biti paralelne, a nakon promjena skija, drugih 15 kilometara smiju koristiti slobodni stil koji se sastoji od kliznog koraka.

Natko ponosno nosio hrvatsku trobojnicu

Inače, najstariji hrvatski alpski skijaš 32-godišnji Natko Zrnčić Dim nosio je hrvatsku zastavu na otvaranju XXIII. ZOI jučer u južnokorejskom Pjongčangu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je to četvrti puta da je Natko u svojoj karijeri premijerno dobio čast uloge barjaktara u svečanom mimohodu na Zimskim olimpijskim igrama. Nakon Torina (2006.), Vancouvera (2010.) i Sočija (2014.) Zrnčić Dim predstavljat će Hrvatsku i na Igrama koje su svečano otvorena u petak. Zbog časti koja mu je pripala 32-godišnji hrvatski skijaš puca od ponosa. Nadamo se kako će na krilima zanosa i želje za uspjehom naš Natko, zajedno s ostalim našim sportašima, napraviti dobar rezultat u Pjongčangu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo