HOO UVEĆAO FINANCIJSKI PLAN ZA 2018.: / Hrvatski sport ima novca, a ovo je dokaz tome

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Glavni tajnik Josip Čop istaknuo je gotovo maksimalnu realizaciju Financijskog plana za 2017. godinu

28.2.2018.
19:08
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Od devet točaka dnevnog reda 50. skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) u zagrebačkom hotelu Panorama najzanimljivije su bile one o izvršenju Financijskog plana za 2017. te prva dva mjeseca ove godine, izmjene Pravilnika o kategorizaciji sportaša, kao i brojna izvješća, od onoga Nadzornog odbora do višestrukog revizijskog.

MOO UKINUO SUSPENZIJU RUSIJI: ‘Za nas je ta odluka iznimno važna, vraćena su nam sva prava i dužnosti’

"Naša su financijska izvješća pozitivna, na tom planu svi su dobili što je planirano i predviđeno, nemamo nikakvih dugova i neispunjenih obveza prema nacionalnim sportskim savezima", konstatirao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša u najavi izlaganja glavnog tajnika Josipa Čopa na temu financijskog stanja nacionalne olimpijske udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Financijski plan uvećan s predviđenih 151.067.209 na 154.067.209 kuna

Zbog dodatnih tri milijuna kuna prihoda od igara na sreću Financijski plan HOO-a za 2018. godinu uvećan je s predviđenih 151.067.209 kuna na 154.067.209 kuna, uz jednoglasno prihvaćenu odluku članova skupštine da spomenuta tri milijuna kuna budu raspoređena nacionalnim sportskim savezima za pripreme i natjecanja hrvatskih sportaša pod njihovim okriljem. To bi zaključno povećalo redovne programe sportskih saveza s oko 82,6 na blizu 85,6 milijuna kuna.

Glavni tajnik Josip Čop istaknuo je gotovo maksimalnu realizaciju Financijskog plana za 2017. godinu, zahvaljujući dobroj dinamici Središnjeg ureda za sport (SDUŠ) u transferiranju novca iz državnog proračuna. Na tom tragu bilo je i financijsko poslovanje HOO-a u prva dva mjeseca, s ostvarenih 23,5 milijuna kuna prihoda, od čega 21,6 milijuna kuna iz državnog proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pozitivno izvješće Nadzornog odbora HOO-a, koje je pročitao predsjednik Ivan Jelenčić, nadovezala se i revizorica Evica Obadić koja je ustvrdila da je prema zaključku vanjske revizije revizorske kuće Interekspert, HOO poslovao sukladno hrvatskim zakonima, Statutu udruge i pravilima Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO). A upravo je Statut HOO-a, uz suglasnost MOO-a, doživio izmjenu jednoga članka zbog ulaska HOO-a u sustav PDV-a, kako bi se amortizirao 25-postotni dodatak na sponzorske prihode.

Mlađi juniori uvode se kao peta kategorija

O izmjenama Pravilnika o kategorizaciji sportaša govorio je Neven Šavora, voditelj Odjela za istraživanje i unaprjeđivanje razvojnih programa HOO-a. Između ostaloga, ustvrdio je da se mlađi juniori uvode kao peta kategorija, uz kadete, juniore, mlađe seniore i seniore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju skupštine članica Vijeća HOO-a Zvjezdana Tuma Pavlov upozorila je na alarmantne podatke, iznesene na Odboru lokalnih sportskih zajednica, o samo 20 do 30 posto djece u Hrvatskoj koja se bave sportom. Rečenicom "Vratimo djecu na igrališta"!, javno je uputila poziv na hitnu akciju i to na državnoj razini.

Inače, jubilarna Skupština počela je odavanjem počasti dvojici bivših članova Vijeća HOO-a, Marijanu Hanžekoviću i Danku Radiću, koji su preminuli početkom ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo